Въпроса не е много ВиК, а по-скоро юридически. В сегашните закони май няма понятие пречиствателна станция. Има септични ями, изгребни ями. Домашни пречиствателни станции може да заустват в дерета ( втора категория), но който няма дере какво да прави. По проект ВиК-то ми е заложил резервоар 4 куб.м. и после поливане, изпомпване. Просто не беше сигурен, че с изливане в земята ще мине проекта. Района не е свлачищен, но има ли някаква принципна забрана за дрениране на водите от ПС с капацитет 0.6-0.8 куб.м./ден. Не от гледна точка на това чисти ли са водите, а че са води. Не искам да копая във варовици и да сложа после скъп резервоар , който няма да ползвам. Тия от общината сигурно ще кажат, че не може да си направя попивно поле, дренажен кладенец, но ако няма забрана и аз знам че е така може и да ги убедя.
Питах разни фирми, продаващи ПС, но не можаха да ми кажат законово как са нещата, въпреки че половината им реализации са с дренаж.
Питах разни фирми, продаващи ПС, но не можаха да ми кажат законово как са нещата, въпреки че половината им реализации са с дренаж.