• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
Аз както сигурно знаете имам Bosch gbh 2-28DFV.
Тъста ми вика ти се прецака много яко виж ги тия по колко са ,ония от сайта му казали ,че качеството е еднакво и просто не плаща марката.
http://тримери.naedro.eu/perforatori_replika_bosch-2-26.html
Взе един такъв за 100лв
Вика вземи твоя и ела да ги сравним ,него ремонт го чака и почнахме да пробиваме в бетон с бургия за да сложиме една мивка.
С бургия 14-ка
Дупчи едната дупка ,добре тръгва да дупчи другата и точно по средата удара умекна просто ,просто стана мек и няма удар.
Тегли една майна и отваряме и какво да видиме ,дори не евтин метал с шупли ,а направо всичко пластмаса.
Зъбни колела пластмаса.
Проблема се оказа в буталато ,което е пластмаса облечено в ламарина и зад него пръчицата което го бута.
Просто се е разлуфтило и там като тръгва да удря просто пластмасата се огъва :lol:
Там където на моя е стоманено с лагер на него беше мека пластмаса със някаква алуминиева втулка.
Е правете си сметката ,толкова ли трудно е да се направят нещата вътре с метал поне? :?
Ама на братята китайци явно са сметнали ,че така е по-добре.
Ама на ако се направи вътре метал всичко може и да излезе нещо ,като го взех преди да се счупи на удара не е много по зле от моя.Ако се направят на стругар и се заменят някой части...
VLADO66 - майстор
Китайците произвеждат на такава цена на каквато им кажеш.Ако искаш къртач за 100лв го получаваш, ако им занесеш спецификации на примерно Макита и им кажеш че няма лимит ще ти го направят същия инструмент.Това че в Абсурдистан се внасят най-евтините боклуци е друг въпрос.
teon - специалист
...гледам по пазарите мангали масово предлагат ментета на бош,макита и хитачи...има и генератори хонда,резачки щил...
Chefo77 - майстор
Преди няколко месеца пред мен колега си закупи "Бош" 2-26 ДФР от един циганин, свалихме го от 180 на 100 + 5 лева за детето.
Точно днес слагахме плоскости с него (той държи да го използва на максимум) и видяхме друг колега, който слагаше изолация със "същия", но оригинален. Помоли го да сравни двата и пича се изказа много ласкаво за ментето! Каза, че бие по-добре от оригинала ... Сега ... истинския сигурно е на 10-20 000 дупки, но и ментето не лъже засега. Остана да видим колко ще изкара, засега е на едни 3-4 000 дупки ...
dragozow - майстор
Е за 100 лв какво очакваш? Подобна маркова техника струва 300-450 лв в зависимост от марката и екстрите. Самия факт че "търговеца" няма адрес и не издава документ е показателен. Много хора търсят хубаво и евтино и все още вярват че съществува.
idunno - специалист
Много ми е любоитно, коя е ценовата гарница на китайски добър и китайски лош продукт :-D
VLADO66 - майстор
idunno написа:
Много ми е любоитно, коя е ценовата гарница на китайски добър и китайски лош продукт :-D
Ами след като има заводи на Мерцедес и Фолксваген :wink:
idunno - специалист
Колега, аз карам Мерцедес и помпичката на чистачките е китайска, щото за 10 години само тя се прецака, така че полека с Мерцедес и китайските боклуци, че ме напушва на смях.
teon - специалист
...не става въпрос за китайските стоки изобщо, а за тия които имитират известни марки...продават се нови по пазари от мургави/мними търговци без гаранция и фактура на принципа колкото дадеш...неизвестно е къде се правят...в тая връзка си купи по-добре един Райдър-поне е 'марков' и с гаранция :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Една китайска реплика на перфоратор -доста интересно..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: