Мечтата на всяка домакиня
Celeborn - специалист
Здравейте! Започнах "пролетните" преустройства по вилата и в момента съм на етап кухня. Тъй като нямах абсорбатор, реших най-накрая да сложа и преместих стария от жилището ни - едно доста визуално захабено 60см Фаберче за вграждане (изтеглящо се) - 500 кубика/ч. Работеше си перфектно, но на новото място просто не дърпа. Идва от кухня 16 квадрата в кухня 14 квадрата, и двете с тавани от по 3 метра. Отворът на абсорбаторът е Ф120, но и преди, и сега влиза в комин Ф100. Старият комин беше близо 3 метра с 3 чупки, новият излиза директно през стената само с 1 чупка, не повече от 60 сантиметра общо тръба. В старата кухня беше над 4 котлона на отстояние 75см, сега е над 2 и на 70см, при това на ъгъл. В старото помещение дори на 1-а степен миризма не можеше да се усети, в новото сякаш не дърпа абсолютно нищо дори на 3-а, а пушекът едва ли не "обикаля" около него. Иначе си задържа лист хартия без проблем, а струята на изхода на комина е страшно силна. Единственото, което ми идва на ум е, че нещо става с циркулацията на въздуха в самото помещение. То е квадрат - ако си го представите визуално, абсорбаторът се намира в североизточния ъгъл. Цялата северна стена е стъкло, с отваряема врата в северозападния ъгъл и отваряем прозорец в ляво до самия абсорбатор. Западната и източната стени са плътни, а на южната има врата с отвор 100см, на релса, която не се затваря плътно и излиза във всекидневна около 30 квадрата. При каквито и да е конфигурации - отворени и затворени врати, прозорци и т.н. просто помещението се пълни с пушек и това е. Отворената врата и прозорец вършат много по-бърза работа от абсорбаторът... И се чудя да си късам ли нервите или да си готвя просто на отворен прозорец, както досега...
Celeborn - специалист
root666 написа:
Изображение
Много ми помогна, майна
igt - специалист
Единственото, което ми идва наум е, че новото помещение е много добре изолирано - създава вакум.
genkogenev - специалист
Или е попаднало нещо върху клапата и не може да я отвори нацяло ... Но щом пък имаш сълен напор навън , най-вероятно е това от по-горе написаното / вакум / . Може и замърсен филтър да е / пробва л без филтър да видиш как е ?
Celeborn - специалист
Филтърът ми изглежда наред и не намирам разлика в силата на струята с или без него, пък и до самото му откачване (на абсорбатора) си работеше идеално... А за вакуумът и мен ми беше първата идея, но как може да стане вакуум при положение, че дори не мога да затворя помещението плътно (плъзгащата се врата има по 1 пръст отвсякъде заради релсата). Тъй като реално нямам срещуположен прозорец в самото помещение, то с отваряне на такъв в съседното пак нищо не става, но вероятно тогава пък самият абсорбатор вече няма достатъчна мощност да дръпне чак оттам... но при всяко положение ваккум не си представям, че може да се получи. Направо шах с пешка... Четейки инструкциите, пише МИНИМАЛНА височина на окачване 65см. Сега пък чета по разни други места да се бил монтирал МАКСИМАЛНО на 60... само дето досега работеше на още по-високо - 75... проблемът е, че трудно ще го сваля, тъй като дупката на комина се пада в горната част на шкафа, а той е доста нисък... :(
Тани - модератор
Миризмите по време на готвене не могат да се избегнат напълно, защото се движат дори и срещу слаби течения. Въпроса е да изчезнат миризмите малко след като приключиш със самото готвене. Аспиратора изсмуква по-голяма част от парите , но за миризмите си му трябва по-голяма скорост на въздуха(течение), а при тебе входящия въздух идва от много места и скоростта му е малка! Може да го установиш на старото място на аспиратора. Ако отвориш врата или прозорец съвсем малко , то скоростта на входящия въздух е много голяма и "духа" колкото повече отваряш прозореца/вратата , толкова повече спираш да усещаш течението!

Тема "Абсорбаторът не дърпа на ново място..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: