• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте, мисля да правя усилвател с интеграла TDA2050 имам кутия и захранване което след стабилизиращите кондензатори ми вади 2 x 30 v (двуполярно) въпроса ми е дали при тези обстоятелства интегралата ще издържи на този волтаж или трябва да го корегирам на 2 x 25 v. Благодаря предварително :)
miroton - майстор
http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... mXyuqt.pdf

И на 25 волта ще гръмне.
Колко вата е трафа.
Оригиналия усилвател на това захранване вадеше 2 x 25 w на 8 ома и 2 x 35 w на 4 ома, беше транзисторно испълнение могела е Вега 50у-122с
ditronix - специалист
Остави оригиналния усилвател. Колегата ти е дал линк към даташийта на схемата,погледни какво пише там.Там пише максимално напрежение +/- 25V. Ако искаш провери дали точно твоите схеми могат да издържат на напъна,но не те съветвам. Като имам пред вид и това че най-вероятно са напечатани незнайно къде- по-добре свали напрежението.Кондензаторите след греца са ФИЛТРИРАЩИ,а не стабилизиращи.
Благодаря ви сега вече разбирам, кондензаторите наистина са филтриращи. А можете ли да ми препоръчате каква серия или модел стабилизатори да потърся на пазара за да подкарам схемата която колегата е споделил :?
petromaniq - специалист
По-добре смени схемата с някоя която работи на +/- 35
Защо да я сменям при условие, че мога да сложа стабилизатори на 25v след филтриращите кондензатори. А и дори да я сменя пак искам да сложа стабилизатори, трябва ми линк или малко информация с която да търся в интернет за да видя какви точно трябва да си купя :)
miroton - майстор
С тия стабилизатори знаеш ли какви радиатори трябва да сложиш?
По големички ще са радиаторите за всеки случай, имам и доста място в кутията но както казах първо трябва да видя какви са стабилизаторите.
ditronix - специалист
Виж сега,разбирам желанието ти,но използването на линейни стабилизатори най-вероятно ще ти докара главоболия и не на последно място излишно висока консумация. Ако пък се насочиш към импулсни стабилизатори ще имаш други проблеми. Затова съветът да се насочиш към друга ИС на първо време е добър. Още повече че почти всички ИС oт серията TDA са меко казани капризни. Да размотаваш трафа не е удачно според мен,така че вариантите са два-първия го споменах,вторият е да намериш друг подходящ траф за тези 2050 а сегашния да го прибереш за някой друг проект. Мога да те насоча към някакво STK- подкарват се лесно и свирят прилично,в ЕЛИМЕКС продават съвсем прилични копия на оригиналите. Ясно е,че японско STK ще струва майка си и баща си,но тези за които ти говоря казват че били руски и не съм имал досега проблеми с тях.
  • 1
  • 2

Тема "TDA2050" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: