• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 132
Всичко за дърводелството
Leam - напреднал
Аз имам добри впечетления от нея засега. Вчера я закупих. Веднага заточих и стропнах длетата - да бръснат.
За да се работи добре с нея трябва малко практика. Мисля ,че за парите си е идеална. Аз я ползвам за грубо оформяне. Ползвам дори и оберфреза понякога. Машинката ми харесва, добре е направена от хубав полиамид и алуминиева отливка на главата.
Бях се засилил да купувам японския оригинал, който е 7-8 пъти по скъп....

Не забравяйте, че длетата трябва да са винаги много добре и правилно наточени, особено ако се работи по мека дървесина.
rum_sz - специалист
Я кажете, как да си точа длетата? Защото аз точа с кече и една зелена паста.Взе нещо да ме мързи да търкам по този камък :lol:

Какво означава стропнах длетата :?
beteanec - напреднал
здравейте/// нямах търпение да чуя вашите критики и забележки за моите работи и днес започнах да поправям очите на момичето, което изглежда наистина като слепо. колко ше успея ще видя и ще покажа резултата. всичките работи обаче са недовършени, защото вече на терасата не мога да се завъртя и с нетърпение чакам да се стопли още малко и да си отида на местото да ги байцвам и лакирам. затова чакам вашите напътствия.
beteanec - напреднал
сега ще опитам да кача останалисте мои рабо
ти.

Прикачен файл

darvorezba 009.JPG
beteanec - напреднал
това е нов опит да направя малко по добре очите на момичето от предишното моделче. сега продължавам да попраям и на предишното.

Прикачен файл

darvorezba 010.JPG

Прикачен файл

darvorezba 011.JPG

Прикачен файл

darvorezba 012.JPG
beteanec - напреднал
гълбчето и козлето са на една дъсчица от чам. това ми е първата мъка на чам и не съм ги байцвал, защото незнам с какъв байц ще е по добре.

Прикачен файл

darvorezba 018.JPG
beteanec - напреднал
рамката и иконата са от орех и тех пък хич не знам с какво да ги мина за се виждат поне малкко, не само от близо. чакам някой да ме светне малко по този въпрос.
jordano - специалист
прочети си личните , написал съм за патинирането на дърворезбите!
rum_sz - специалист
rum_sz написа:
Я кажете, как да си точа длетата? Защото аз точа с кече и една зелена паста.Взе нещо да ме мързи да търкам по този камък :lol:

Какво означава стропнах длетата :?

Малко да поговорим на тази тема ,никой не казва нищо.Днес бях на битака в Ст Загора и утре ще покажа едни снимки , на едни работи ,който си купих :) направих си кът за дърворезба ,събрах си всичко което съм събирал от години и дано ми остане време да разпускам душата си край тезгяха.Не гледам комерсиално на това ,но ми прави кеф.

Прикачен файл

Снимка0305.jpg Малко литература

Прикачен файл

Снимка0302.jpg Това е моят кът за почивка от семейно щастие.

Прикачен файл

Снимка0293.jpg Купих и две длета за 3 лв ,който са ковани от някой ковач ,но се оказаха с страхотен ряз

Прикачен файл

Снимка0294.jpg Това купих от битака
Последна промяна от rum_sz на ср мар 13, 2013 12:01 am, променено общо 4 пъти.
apikov - напреднал
Абе хора как ви харесва как работи тази машинка ,явно сте лубители :-D за професионална работа не става дума на всеки 30 минути работа точиш длетото
:evil: ако изобщо издаржиш да работиш 30 мин. с този вивратор :rolleyes: .Пък и то какво може да очакваш за тази цена.Еднин съвет от мен ,дипломиран дърворезбар и човек с 20 години професионален опит зад граниза ,за тази цена можете да си купите 3 професионални длета и то в БГ с много добро качество,в предишните страници на форума има такива. :wink:
Последна промяна от apikov на чет мар 14, 2013 12:37 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: