• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Galy - специалист
Здравейте, имам нужда от съвет...наскоро купих жилище, което се намира на последен етаж в кооперация. Искам да иззидам една северна тераса и саответно тя да стане част от стаята ми. Проблема ми е че в момента тавана на терасата е с винкел и арматурно стъкло. Като иззидам стените ще трябва да направя и нещо с тавана. Въпроса е с какво ще бъде най функционално да се направи, как да постъпя. Скоро тук валя невиждана градушка и направи целите стъкла на дупки...Иска ми се да е някаква по олекотена конструкция, но в същото време да е добре изолирано...Не ми се иска да лея пло4а отгоре...Трябва да свържа покрива на сградата с тавана на моята тераса. Благодаря предварително!!!
panzar - помощник
Покрий го с ал. рамка от дограма и термопанел.Но от горе светлина няма да влиза
peshev-ko - специалист
Може би тънки ребра,OSB и Бардолин?Естествено и вата.
Galy - специалист
Да, и аз мислих за термо панелите...дали са достатъчно надеждни? Не държа да влиза светлина...А върху тях? Как се практикува? Слагат ли се керемиди или не?
velsi - Почетен майстор
Термопанела, който се слага в алуминиева рамка представлява парче фибран със залепени от двете страни много тънки листи бяло ПВЦ. Има вариант и с алуминиева ламарина, също много тънка. Не ми се вижда много надежден вариант за покрив, макар че сме правили такива. Предимно за разни кабинки по паркингите. Ако държиш да използваш термопанел по-добре да е от тези, с които облицоват промишлените сгради. Доста по-дебели са, а ламарината гофрирана и доста по-дебела.
Galy - специалист
Нищо не мисля за момента, събирам мнения,съвети...пролетта ще го правя но искам да не го бързам, за да нямам след това ядове защото това все пак ще бъде кухнята ми :))) След обед ще му щракна една снимка и ще я пусна за да я видите. От терасата нагоре продължават керемиди
Стефан - майстор
velsi е прав - термопанелите за промишлени сгради са с дебелина от 40 мм нагоре. Много добра изолация, здрави, и лесно се монтират върху подходяща метална конструкция. С малко повече фантазия може да стане добре.
Тани - модератор
Стефане , мисля че Велси говори за нещо съвсем друго :-D

Все пак и за "домашни условия" покривните термопанели са приложими! Смятам , че това ще е най-доброто решение - и от към топлоизолация и откъм хидроизолация.

Прикачен файл

P1000793-1.jpg
P1000793-1.jpg (90.79 KиБ) Видяна 4924 пъти
velsi - Почетен майстор
Да, точно за такъв панел като на снимката говоря. Мисля, че Стефан ме е разбрал. Има такива панели, действително доста дебели. Това изпълнение от снимката обаче е доста аматьорско. Никога не бих оставил краищата по този начин.
Стефан - майстор
velsi,
напълно съм съгласен. Точно такива панели имах в предвид.
  • 1
  • 2

Тема "Нужда от съвет!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: