• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
stiv1961 написа:
Йордан написа:
На моята също няма но ще го преглътна.Да питам за маслото в скоростната кутия-до къде трябва да е нивото,като отвия пробката не се вижда и пипа.Продавача каза да не пипам там.Мнения.
Като развиеш пробката/ при хоризонтално положение на мАтора/ трябва да намокри резбата, при моята е така.
Аз пък наблъсках редуктора с колкото събра.Излишното излезе през отдушника по време на работа.Резултатът бе "по-мазен"и тих шум.
VLADO66 - майстор
В крайна сметка каква е разликата между различните модели 3,4,5 и 7 от тази серия че и аз съм решил да се гмурна че е време :) От къде е най-изгодно да се вземе/доставят/ :?
Йордан - специалист
stiv1961 написа:
Трансмисионно.
90ЕР ли или някакво друго.
teon - специалист
...ако го имаш 90EP, слагай...
Йордан - специалист
iivanov написа:
stiv1961 написа:
Йордан написа:
На моята също няма но ще го преглътна.Да питам за маслото в скоростната кутия-до къде трябва да е нивото,като отвия пробката не се вижда и пипа.Продавача каза да не пипам там.Мнения.
Като развиеш пробката/ при хоризонтално положение на мАтора/ трябва да намокри резбата, при моята е така.
Аз пък наблъсках редуктора с колкото събра.Излишното излезе през отдушника по време на работа.Резултатът бе "по-мазен"и тих шум.
Да не избие пробката многото масло,и оригинално налятото и 90ЕР дали са едно и също,да не се пресече.
iivanov - майстор
Оригиналното руско масло било с гъстотата на лепило и са го стъргали с отверката.Така ми каза техника когато ми се прецака гаранционо разблокировката на полуосите.Не знам как е при вас,но при мен редуктора има отдушник и няма опасност да избие нещо.В момента съм с ЕП90.
VLADO66 - майстор
Не знам дали е подходящо добавянето на молибденова добавка :?
teon - специалист
Йордан написа:
Да не избие пробката многото масло,и оригинално налятото и 90ЕР дали са едно и също,да не се пресече.
...първо виж дали има нужда...ако-сложи според пробката(по норма)...за пресичане - едва ли...
Йордан - специалист
teon написа:
Йордан написа:
...първо виж дали има нужда...ако-сложи според пробката(по норма)...за пресичане - едва ли...
От магазина ми казаха че маслото е SAE30 и не трябва да се вижда от пробката- слагало се 950 мл и толкова.
infomar
Йордан написа:
teon написа:
Йордан написа:
От магазина ми казаха че маслото е SAE30 и не трябва да се вижда от пробката- слагало се 950 мл и толкова.
И на мен така ми казаха. Също не се вижда от пробката. Ако вземе да чука много, тогава да се сменяло :sad: Мисля на първите 10 часа работа да го сменя.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 47

Тема "Мнението ми за мото-фреза Gardenia ZS 500 b-3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: