• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 62
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
VLADO66 написа:
Стив,това парче над пещта ми боде окото,не можеш ли да го прикараш да се изравни с другите :?
Можеше, но това бе последното за монтиране и вече бяхме доста изморени та не ми се играеше вече. ЕДИ е прав, на пролет като монтирам лайсни ще го прикрия някак :)
svetoslavoff - специалист
Стиви, то хубаво че се кротна, ама с тази голяма пахарка бъчвата скоро ще удря на кухо:)
Поздрави!
stiv1961 - майстор
svetoslavoff написа:
Стиви, то хубаво че се кротна, ама с тази голяма пахарка бъчвата скоро ще удря на кухо:)
Поздрави!
Така е, има една поговорка- за жената забравих какво беше, но за мъжа ,, мъж неизпил виното до Нова година не е мъж" :) . Трябва да има за празниците, 200 литра са си 200 литра, пък аз ходя на работа :-D
Един се похвалил, че има 60 литра ракия и приятелите му викат ,, Имаш толкова ракия и ходиш на работа ли бе, ахмак?" :-D
jekasus - майстор
Като гледам тези снимки и ми се припива ракийка :partyman:
Че и тютюнопушенето не е забранено :-D
stiv1961 - майстор
Отдавна не бях влизал в тази тема обаче днес като приключих с последните кокали :-D и се облизах като санбернар реших да се поразтърся и я намерих :) . Може да ми се смеете, но за едно печено пиле на пещ изгорих една количка дърва. Та реших да направя сефтето/ Великден наближава/ и купих едно пиле около 2 кг., и половин кило пилешки сърца, запържих сърцата в мазнина, добавих нарязан лук, след това 200 г. ориз и подправих с черен пипер, кимион , сол , чубрица и долях 200 г вода. Напълних пилето с тази смес и го заших, в тавата изсипах един буркан кисело зеле, подправено с червен пипер и кимион и ,,насадих" пилето по средата :)
Прикачен файл:
090320132071.jpg
Отгоре покрих с фолио:
Прикачен файл:
090320132068.jpg
Пещта я подгрях за час и половина:

Тухлите побеляха, извадих жарта и бутнах тавата вътре
Прикачен файл:
090320132070.jpg
Междувременно реших, че ако от пилето не става нищо мога да ползвам жарта за нещо което се вижда докато го приготвяш- пържоли :)
Прикачен файл:
090320132073.jpg
И след два часа и половина вижте резултата :partyman:

Прикачен файл

090320132076.jpg
stiv1961 - майстор
Не мога да правя повече снимки :-D лентата свърши :partyman: и...... ръцете трепкат :-D

Прикачен файл

090320132078.jpg

Прикачен файл

090320132079.jpg

Прикачен файл

090320132077.jpg
stenmark - специалист
Браво Стив,живот си живееш :partyman: Когато си правих барбекюто се колебах дали да е смесено със пещ,сега като се замисля,явно съм сбъркал.От мойте само аз ям агнешко,яре и т.н. и може би затова везните натежаха да се откажа от пещ.Тогава на ум ми идваше само пици и тем подобни.Ти да го си ползваш със здраве.
Теди - специалист
Ехааа пеща е нямам думи, блазе ти ... :prayer: :supz:
SEV - специалист
Браво,моето BBQ хвана паежина :-D ,но другата събота ще има нещо в него(няма да е тиква :-D )
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: