• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Гост
Здравейте!
Решил съм да си правя сам таваните.
Първият е на малък салон. Ще го правя с влагоустойчивия гипскартон.
Направил съм конструкцията и естествено имам няколко въпроса /засега/.
1. Ъгъла между тавана и стената как се прави, слага ли се лента?
2. След шпакловане ще се боядисва с латекс, грундира ли се с нещо преди това, или направо се боядисва?
hricava - специалист
1.Ъгъл може и без лента- с силикон или с грундираща смес запълваш фугите-поне аз така направих
2. Слага се дълбокопроникващгрунд.Ако намериш в разфасовки от 1кг е добре, иначе си е набутване.Има български - пише за гипсокартони и гипсофазери . Гледаш да не е много течен грунда като мажеш т.е. да не се стича.
Приготви се за 4-5 минавания с латекс от 2-3 пъти няма да стане :)
tedo - помощник
Благодаря hricava,
Значи тавана ще се получи на две нива
Казаха ми, че за външния ъгъл зе взима алуминиева лента,
тя как се закрепва? Предполагам после се шпаклова.

Прикачен файл

tavan.jpg
tavan.jpg (133.41 KиБ) Видяна 23268 пъти
tedo - помощник
Хубава статия, но не видях нищо за външен ъгъл.
Bobby - специалист
Доколкото съм виждал ,външният ъгъл се покрива с 2 гипс картона, които се срещат върху него, след което се гипсира, слага се метален ъгъл и се изглажда с колор кит. Дано ви помогне.
Последна промяна от Bobby на вт яну 24, 2006 3:53 pm, променено общо 1 път.
masteradmin - майстор
Утре ще има нова статия за таван от гипскартон - споко
hricava - специалист
Bobby написа:
Доколкото съм виждал ,външният ъгъл се покрива с 2 гипс картона, които се срещат върху него, след което се гипсира, слага се метален ъгъл и се изглажда с фин гипс. Дано ви помогне.
Сори tedo късно видях писаното. Общо взето както го е написал Bobby се прави външен ъгъл. Металната лента задължително трябва да е алуминиева, по възможност от по дебел алучиний, а не има едни тънки като капачки за буркани :(В никакъв случай не използай поцинковани ъглови ленти-ръждясват бързо :( Гипс не съм ползвал при външен ъгъл никъде. За закрепването на тази лента по принцип има специално приспособление, но използвай нещо остро с което удряйки по лентата да може да се заклини в гипсокартона по дължината и. Ако се използва само фугираща смес или гипс без механично закрепване има опасност да не прилепне на места плътно към ъгъла и така да се изкриви :?
tedo - помощник
А застъпването само под CD профил ли става,
или може и като на първия чартеж?

Прикачен файл

tavan4.jpg
tavan4.jpg (10.91 KиБ) Видяна 23029 пъти

Прикачен файл

tavan5.jpg
tavan5.jpg (11.5 KиБ) Видяна 23029 пъти
mimi
parvia variant e nemislim vtopia e veren fugite mejdu kartonite se zapalvat s saten gips slagase lenta i 6paklovate
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: