• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Майсторягата - помощник
Мазането на зилов компресор се прави , като се пробият отворчета ф2,5 на долните черупки на биелите , точно в ъгъла образуван при фрезоването на повърхноста за гайките ! Пробиват се и двете страни и посоката на въртене е беззначение ! Отвора за мазане на вала се запушва а се прави отвор (отдушник) в горния краи на картера посредата на срещоположната срана на посоката на въртене ! Ако компресора е от новия модел , могат да се пробият големи отвори отдвете страни на водната риза за преминаване на въздух за охлаждане . Дано съм полезен някому ! :yawinkle:
Последна промяна от Майсторягата на ср фев 02, 2011 5:36 pm, променено общо 1 път.
miro333 - напреднал
jeri85 написа:
значи проблема мие от клапаните знам че трябва дасе припаснат но незнам как се прави машино или ръчно някои ако знае нека даде съвет
Колега най-лесния начин е следния: леглото на клапана се намазва с шлаиф паста, слагаш клапана така, че хубаво далегне в леглото си :lol: слагаш пружината (само едната) и за опашката на клапана закачаш винтоверта въртиш и в двете посоки примерно 2 минути в едната 2 минути в другата, шлаифаш докато главата на клапана (там където прави контакт с леглото) стане лъскава не трябва да има матови петна след това измиваш хубаво с нафта и после с вода
velsi написа:
Аз с такъв си помпя гумите. Освен това боядисвам с малък 100 грамов бояджийски пистолет. Без бутилка.
Здравей.Имам руски компресор но не знам как да го свържа към тока и какво друго да сложа по него?
Искам да боядисвам.Имам пистолет със 100 гр, канче
Има 3 медни тръбички-тях ще видя кое засмуква, кое ще духа
Има и 3 кабела отрязани.Син , червен и черен
Пробвах ги с уреда за замерване всички са свързани
Казаха ми че трябва да сложа някакво пусково реле.
За да не хвърля масло трябва да удължа медната тръбичка и да я навия на спирала.
Може ли да ми помогнете като ми кажете как да вържа това нещо към тока и какво да добавя?
Утре ще го снимам
velsi - Почетен майстор
Отговора на въпроса ти е в тази тема.
boltik - специалист
Клапанът се шлайфа на парче стъкло се слага много-ситна водна шкурка и се капе вода или масло,като се търка ръчно с въртеливи движения,докато изчеснат образувалите се канали.По същия начин се шлайфат и леглата,но много по-трудно.Преди години имах един познат,който се занимаваше с изработка на машини за домашни цели и нещо смътно ми се върти в главата,че споменаваше,че комптресорът от зил най-добре работел при 360 обороти в мин.
И накрая да спомена,че компресорът ако хвърля масло през отдушника,това въобще не е добре,най-малкото са сегменти.
milev5 - специалист
Баща ми домъкна един компресор с инициали
214-2ДН
37001452-87 №7641
Сделано в СССР.
Беше в много окаяно състояние, за това го разглобих и накиснах в нафта.
Всичко се раздвижи, даже лагерите не са разбити, но нямам гарнитура за него в момента.
От къде мога да закупя във Варна?
Имам и един електромотор 1,1KW монофазен, дали ще го врътне?

Този ми прилича на абсолютно същия

Това май е същия компресор на чертежа.

Kompas 3D Viewer
Компресор чертеж
Krass - майстор
Купи си клингерит и си направи не е трудно.Аз на малко по стар модел компресор направих всичките гарнитури. Относно двигателя, ако е 3000 оборота и му сложиш малка шайба може да стане. Особено ако сложиш възвратен клапан свързан с пресостата, така че да не тръгва под налягане.
filmatoplo - майстор
Ако клапаните се прецакат , махнете ги , и си сложете по един водопроводен с пружина и бронзова клапа -на входа и изхода , спазете посоките само .При ход на буталото надолу ще отваря само клапана на смукателния отвор , в мига в който буталото тръгне нагоре всмукателния клапан затваря и отваря изпускателния и въздуха се нагнетява навън :wink: -успех .
Krass - майстор
За клапани лента от банциг. Но първо на водна шкурка с малълце.
milev5 - специалист
Днес с баща ми довършихме грубата част по компресора.
Монтирахме компресора и електромотора.
Остана по пипкавата.

Интересуваме връзката м/ду изхода и бутилката.
Видях по нагоре в една от снимките, че компресора е направен с хидравличен маркуч.
Този маркуч има ли съчма, която да действа като възвратен клапан ?
И какъв е преходника от изхода към маркуча ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Компресор за въздух от ЗИЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: