Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ra4o - специалист
Нещо тайно ще да е това жилище, щом толкова го криеш. :-D
Но десет радиатора за 100 кв. Да не би да имаш 10 помещения?
За справка аз отоплявам двуетажна селска къща 2х110 кв с котел Виадрус У 22 - 6 секц - 34,9 кВт.
Доста си е лаком и то поради факта, че горният етаж много трудно се стопля, стените си остават студени и като резултат ми избива конденз в северните ъгли и в .....гардеробите. Та сега ми предстои саниране - външна изолация + изолация на тавана иначе си вървят много въглища и най-вече не се задържа температурата сутрин в стаите е 14-15 С.
Та с две думи, ако щеш и два котела да сложиш, ако не ти е добре изолирано жилището ще се стоплиш ама...за кратко. Всичко друго е принос към глобалното затопляне. :-D
ironlady - модератор
ra4o написа:
....Та с две думи, ако щеш и два котела да сложиш, ако не ти е добре изолирано жилището ще се стоплиш ама...за кратко. Всичко друго е принос към глобалното затопляне. :-D
Така си е :2thumbs:
dron4o - специалист
Е това лято мисля да направа външна изолация и след това вече ако не се стопли тая каща ще слагам нов котел ама дано се стопли. това мисля че е наи практичния начин парво изолация пак после другото
Тани - модератор
Сигурен съм , че това е по-доброто решение! Така дори от втората година ще си на печалба! Сигурен съм , че при качествено направена изолация количеството изразходвано гориво ще е по-малко отколкото сега , а температурата ще е по- висока!
dron4o - специалист
Мисля че проблема е че къщата е в село а там е гора има вятър и според мен идва това бързо истиване на срените наслагал съм радиаторите на външните стени под прозорците което си мисля че е по практичното, а не на вътрещните.Дано се получи с изолацията!
ra4o - специалист
Проблема е че е самостоятелна къща.
Важно е как е изградена, разположените на помещенията, вида на дограмата и т.н.
dron4o - специалист
Е това е най-големият проблем че е самостоятелна къщата. Изградена е с единична тухла, дограмата е PVC. Намира се в гориста месност и изключително близо до река. Ще я измислим някакси намислил сам да не се предавам и те така :lol:
Прибавянето на нова секция на котела става много лесно,никаква преса не ти е необходима нито 200лева за труд можеш да си го направиш самичък.Средната секция струва 135 лева.Миналата зима ми се спука задната секция на котела,купих си нова и за 2 часа я смених сам без никакъв проблем.
ironlady - модератор
glikulis написа:
Прибавянето на нова секция на котела става много лесно,никаква преса не ти е необходима нито 200лева за труд можеш да си го направиш самичък.Средната секция струва 135 лева.Миналата зима ми се спука задната секция на котела,купих си нова и за 2 часа я смених сам без никакъв проблем.
Тук не става въпрос за подмяна,а за добавяне на нова. :!:И освен това цените на секциите вече не са същите.Това са актуални цени за момента.
Преди седмица проверявах,казаха ми 135 лева за секцията и 160 за капаците.Какъв е проблема при добавянето на секция,развиваш четирите шпилки,махаш задната секция слагаш новата четвърта секция слагаш след това задната секция завиваш новите по дълги шпилки слагаш новите капаци и си готов.След това палиш силно котела и отиваш да пиеш вино на топло. Никаква философия няма да си сложиш колкото си искаш глидери на котела.

Тема "Прибавяне на секции на Viadrus U22" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: