Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
timon_tg - специалист
Здравейте,
След кратко проучване на пазара за врати направо съм втрещен от цените на родното ни производсво. То криза, криза, ама вместо намаление някак си се получава увеличение :rolleyes:
Както и да е.. стигнах до извода, че ще си правя сам плъзгащата врата за оградата.
Моделът който ми допада е прикачен от долу.

До колкото разучух този вид може да се постигне по няколко начина:
Стоманена рамка +
1. термо панели
2. гофрирани или обикновенни стоманени ламели

Рофих къде ли не, но никъде не открих да се продават на дребно на приемлива цена. Някой има ли идея къде могат да се намерят в София подобни панели/ламели?

Останалите материяли, който ще ми трябват и са по лесно откриваеми:
1. 2 бр колела (ролки) за заваряване ф80 с геометрия „Y“
2. релса с триъгълно сечение или винкел
3. 1бр регулируем горен ролков водач
4. 1бр горен посрещач за плъзгащи врати
5. брава със завършващ език тип "клюн"

Прикачен файл

door1.jpg
door1.jpg (98.56 KиБ) Видяна 3953 пъти
mladkal - майстор
+ дистанционо
+ краен изключвател (повече от 1-2 броя)
+ разни други..

ПП.Примете го като ЪП. Бих го обяснил и инаписал подробно ако го правя и печеля кинти. Но върху чужди проекти не ми е вечер да съждавам... С уважанеие и не по-малко извинение.
nikolaytatarov - специалист
Здравеи, нужен ти е стругар да ти изработи детаилите и да си купиш мотора с релсите за продвижване на вратата,останалото си го правиш ти.
batkotony - специалист
Да ме прощавате,ако не съм прочел правилно,но според мен авторът по никакъв начин не показва,че иска вратата му да е с ел.задвижване.Аз моята врата вече трета година си я ползвам на ръка и нямам кой-знае каква нужда (освен глезотията :) ) да я правя с дистанционно...
Що се касае за елементите-може да се изработят от ламарина на абкант и да се заварят на място в рамката според желанието.Има много варианти ,въпрос на вкус... :)
nikolaytatarov - специалист
Може би си прав , просто така си я представих.
mladkal - майстор
batkotony, колега, готино си е да си я бараш на ръка, ама друго си е да е по-автоматизирано.... :lol:

има си и плюсове...
batkotony - специалист
Така е,има си и плюсове...че и минуси... :-D
Нека авторът да си каже дали иска и тогава ще му даваме идеи.Аз собствено имам планове да автоматизирам моята,но кога ще стане-знам ли... :-D
timon_tg - специалист
здравейте,
на този етап вратат ще е само с ръчно задвижване и патрон, а в последствие може да сложа и автоматика.
Единствената ми питанка е за "пълнежът" вътре. Другото ми е горе долу ясно.
VLADO66 - майстор
Пълнежа може да е от квадратна тръба 80/20/2,тежичко ще стане но ако водещия винкел е добре хоризонтиран ще се отваря лесно.Отгоре може да я затвориш с парапетен профил.

Тема "Плъзгаща врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: