Ел. инструментите. Консумативи.
M.S. - напреднал
Благодаря на всички за съветите. Купих в крайна сметка Хитачито поради следните причини:
еднаква гаранция, почти еднаква цена,но Хитачито е с лят алуминиев плот, а не ламаринен, дискът
му е с 40 зъба и реже ламинирано ПДЧ почти перфектно/само той струва сигурно 50лв./,за разлика от Макитата, която е с диск за грубо рязане. Абе в крайна сметка се надявам да върши работа в хоби режим.
Тани - модератор
Е добре направи, че попита тогава и се вслуша в съветите ни :wink: Дано поне ти служи безпроблемно , за да не се налага да разбираш , защо всички ти препоръчаха Макита! Късмет ти желая!
M.S. - напреднал
Тани написа:
Е добре направи, че попита тогава и се вслуша в съветите ни :wink: Дано поне ти служи безпроблемно , за да не се налага да разбираш , защо всички ти препоръчаха Макита! Късмет ти желая!
Имам 5 машини Макита и съм супер доволен от тях просто в този случай, за тази цена ми се стори, че Хитачито не е за изпускане. Времето ще покаже.
jekasus - майстор
Не ги слушай, за тях само Макита и син Бош, други инструменти не съществуват. :-D
Правилен избор си направил.
EDI - майстор
Да ти е честита машинката и да те ползва дълго време без ремонти и да ти върши работа, това е най-важното. :partyman:
gogo7777 - майстор
Хитачито е с лят алуминиев плот, а не ламаринен,
Много бързо ще се убедиш, че тая ламарина (както казваш) е студено прасована стомана и е в пъти по-здрава от колкото отливката от цам. Да не говорим, че по-лесно се плъзга по дървото. Хитачито е добра машина, да я ползваш дълго време безаварийно. :-D
Право са ти казали колегите,хитачето не е лоша машина,но в сервизно отношение все още има известни проблеми на нашия пазар за разлика от "Макита" където и частите са по-евтини.
Дано скоро не ти се налага да ходиш на ремонт,но ако някой ден стигнеш до там,можеш да ми пишеш,ще помагам с частите.
пишман_майстор - майстор
Мисля да си взема един нов циркуляр, среден модел , но да има прилична скорост и мощност. Спрял съм се на https://www.hikoki-powertools.co.uk/pro ... rcular-saw
Ако някой го има , нека ми пише на лс. Интересува ме дали е стабилно направен и какво се случва ако е вдигнат диска, измята ли се циркуляра при рязане? Как е изпълнен възела там ? Гъне ли се? Луфтове някакви?
В ибей се намира на добра цена , ще ми се върже на 230-250лв с куфара. И затова съм преценил,че няма се занимавам с втора ръка .
Buliviv - специалист
съб мар 14, 2020 7:08 pmпишман_майстор написа:
Мисля да си взема един нов циркуляр, среден модел , но да има прилична скорост и мощност. Спрял съм се на https://www.hikoki-powertools.co.uk/pro ... rcular-saw
Ако някой го има , нека ми пише на лс. Интересува ме дали е стабилно направен и какво се случва ако е вдигнат диска, измята ли се циркуляра при рязане? Как е изпълнен възела там ? Гъне ли се? Луфтове някакви?
В ибей се намира на добра цена , ще ми се върже на 230-250лв с куфара. И затова съм преценил,че няма се занимавам с втора ръка .

В този ценови диапазон почти влиза и GKS 190 на Бош. Машина с доволен запас на мощност и добри срезове при голяма дълбочина в масив.
пишман_майстор - майстор
Цитирания Бош го има дори и на по-ниска цена. Знам го. Не съм работил точно с такъв . Гледам плота му е от тенекия , Не, че е кой знае какъв проблем . Но при положения, че за тия пари има с лят плот, малко по-голяма мощност ( триста вата отгоре и 500 оборота отгоре ) и почти същите кг.
Не мога го видя на живо това Хитачи дето съм го белязал, дали халтави и дали поддава на натиск ( гъне ) при работа .

Тема "Ръчен циркуляр Хитачи или Макита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: