Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Ако "луничките" се вадят надолу и нищо не се монтира от горната им страна, например гайка или друго захващане, което да изисква достъп от горната страна, то може да се действа като с нормални лунички - пробиват се отворите , прекарват се и кабелите , като се внимава къде са профилите, монтира се картона , а чак след шпакловането и боядисването се монтират луничките. Така няма да има проблем и за смяна на отделни "звезди"
Johny - майстор
Не говорете глупости. Лампите са за цокъл G4 и си има и арматура за тях. От къде на къде ще ги свързвате последователно. Много фантастика четете. Имам монтирани на едно място 9 броя, но с халогеки по 10 W.
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D1 ... a=N&tab=wi
fox_vt - майстор
150 чифта кабели малеее виждам половин ден свързване и една кошница лустър клеми или половин ролка тинол :lol: Определено ще трябва финикийски знаци + натура няма начин :-D
hidrazin - майстор
:? Ти да не си синоптик? :) Никъде до тук не е ставало дума нито за G4, нито за арматура. То е ясно че няма да са последователно. При 50 диода и ако трафа е за 12 волта няма как. :-D Щом имат и кабелчета към тях вероятно са за 12 волта. Все пак питащия така и не каза какви са точно LED ламбите и какво им е закрепването. Само спомена капачка от химикал. Това ми навява мисли за едни поне 10мм монтажен отвор. Не би било чак такъв проблем да се изкарат кабели през тях и след шпакловка и боядисване да се монтират. Стига да са за преден монтаж - да не се налага бъркане "отзад". :-D Ама то има и силикон де. :cool:
150 чифта кабели малеее виждам половин ден свързване и една кошница лустър клеми или половин ролка тинол :lol: Определено ще трябва финикийски знаци + натура няма начин :-D
Ако монтажния размер е 10 мм ще мине и без лустър клеми. :shock: И по-лесно - неизолирани кабелни накрайници, кербовъчни клещи и термошлаух.
:partyman:
velas - специалист
А колко лесно се прави звездно небе с оптични влакна... :-D
batkotony - специалист
leosat varna написа:
А колко лесно се прави звездно небе с оптични влакна... :-D
На гипсокартона ли?Я кажи,че не се сещам... :?
mitko_rupite - специалист
Тани написа:
ти диодите хубаво ще ги монтираш, но как ще свържеш кабелите? Или ще ги оставиш отвън? Попитай клиентката! От друга страна щом тавана не е шпаклован, предполагам главите на винтовете също не са шпакловани и свалянето на картона няма да е проблем. Но ако е така, се чудя защо си пуснал темата? Уточни?
E тва ми е въпроса кабелите как ще се навържът ...???
Диодите отпред са с мини борд и имат една малка гайка - отгоре
Аз тавана не съм го виждал още ... ( тва са предварителни разговори , и инфото ми е от нея )
Но предполагам - тя си мисли .че монтажа става с "Фокус" и няма да се свалят платна ..

Аз и затова питам тук може да има някакъв извънземен начин ...

Има го и Въпроса ,който е повдигнал колегата zimel
Ако сваля листовете и монтирам диодите ... как ще се шпаклова , шкури и боядисва..

Johny Правиш отвори за звездите, правиш отвори за трафовете

Не ми е казала че ще има по големи удобни "луни" през които да се бърка по тавана ...

ТаниАко "луничките" се вадят надолу и нищо не се монтира от горната им страна, например гайка или друго захващане,....

Те имат гайка отгоре , но мисля ако се пробият по малки дупки , да ги запъна с набутване у картона ...

Първооо
- Разпробивам дупките примерно 8 мм....
- с подходящ тел (жило ) ... дали ще мога да премина от дупка в дупка и да прекарам двоен многожилен кабел 0.75 кв ... :?
После лесно вече ...........( дано се запъват стабилно в картона де )

-------------
Заб .
Ясно е че свързването е паралелно (тва е без коментар )
За пари и тн ... е Лесно
Първо дали ще може да се свърши работа , и колко ще е успешно ....

Благодаря за съветите ... Ще снимам Диодите и ще им измеря диаметъра ...
Поздрави ..
hidrazin - майстор
mitko_rupite написа:
- Разпробивам дупките примерно 8 мм....
- с подходящ тел (жило ) ... дали ще мога да премина от дупка в дупка и да прекарам двоен многожилен кабел 0.75 кв ... :?
После лесно вече ...........( дано се запъват стабилно в картона де )
Никакъв шанс! Както е картона на тавана си разпробиваш 300 дупки и си ги разпределяш на три групи от по 50 броя. Може и да си начертаеш на тавана как ще ти върви всеки от трите главни кабела. Като ги начертаеш може грубо да сметнеш колко ще са дълги "магистралите". :-D Вземаш по едно парче многожичен кабел за всяка магистрала и предварително си правиш отводите за лампичките. Гледай да са поне по 40-50 сантиметра. Не жали кабел. Така няма да ти се налага да прекарваш през дупките двоен кабел. Като гледам на аватара държиш риба - значи трябва да се получи нещо като чепаре. :)
После картона на земята и почваш да си прекарваш така направените мустаци през дупките. Като ги изкараш на всеки мустак вържи по една голяма шайба или нещо подобно за да не се изниже някой мустак обратно при монтажа. Може да пробваш и с възел на кабела стига да не може да мине през дупката.
Всяко парче картон го прави само за себе си. Тоест там където магистралния кабел за даден кръг преминава от едно парче картон в друго режеш магистралния кабел и слагаш примерно кабелни обувки като тези автомобилните - изолирани мъжка и женска. После ще ти е лесно при монтажа. Всяко парче картон ще е като отделен модул.
За трафовете - гледай да я убедиш да сложи поне няколко лунички през дупките на които да може после да ги монтираш и в последствие да се подменят при дефект. Ако не иска ги хващай направо за тавана с дюбели и ги снимай къде се намират. После ако се наложи подмяна да знае къде да кърти. :lol:
За монтажа на лампичките - както си го намислил. Без гайките стегната сглобка в дуката с набиване. Няма да са тежки че да се извадят. Може да сложиш по малко лепящ силикон на дупката (не на резбата, защото при монтажа може да го изцвърка по боядисания таван). :-D
Най-лесно ще свържеш мустаците с лампичките като ползваш свързващи втулки и кербовъчни клещи. Ето такива втулки:
http://vikiwat.com/vtulka-svyrzvashta-r ... h-lta.html
По-така няма как да ти го обясня. Мисля няма нужда да чертая.
:partyman:
mitko_rupite - специалист
Ясноо горе долууу ....
Без сваляне на картона няма да стане ..
Тва ми беше най главния проблем ..

-
заб .
За връзване е лесно .. може и с поялник да ги запоя, термошлаух и тн ..( ако го правя аз де - щото още не съм и сервирал "приятната новина" за свалянето на тавана :-D )
- има и мини wago клеми , които може да се ползват но ако има по-големи дупки близо .
- за трафоветре ясно ....

Ако се стигне до някакви действия - ще снимам ще пусна тук ..
Но не ми се занимава с такива "самодейни" проекти ... щото може да излезът доста проблеми от сорта
- слабо светят
- далече са диодите (един от друг ) .. или са близо
- изобщо слаб ефект от липса на инжинерна мисъл
Инак тя е мн добре финансово , и обича експериментите ... и предполагам кво ще ми каже ..
Дай да го направим - ако не е добре .... нов таван :-D

Благодаря Ви още веднъж и спец на hidrazin

Тема "Звездно небе - монтаж на диодите в картона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: