• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 132
Всичко за дърводелството
beteanec - напреднал
здравей jordano.///много ти благодаря за рецептата за патината. всичките работи ги имам, но нямах представа, за пропорцията/добавката/ на восъка. а пък да си кажа честно на терасата много миреише 0т терпентина и бензина и жената ще ме изхвърли от там. малко ме е страх, но трябва да започна с пробите. още веднъж ти благоодаря. не можах да ти пиша на личния адрес. още съм новак в този форум, но съм малко дърт за новостите ежедневни интернетски.
Последна промяна от beteanec на нед мар 10, 2013 12:33 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Не е лошо да поглеждаш какво си написал, преди да го публикуваш и ако нещо не ти хареса да го поправиш.
beteanec - напреднал
прав си велси. ще свикна да си проверявам текстовете преди да ги пусна. де да имаха и медиите такива коректори. ама не сме като едно време. сега какви гсрешки, волни или не, излизат ум да ти зайде. ама много образовани журналя се навъдиха.
monilan - специалист
beteanec ако може фона го издълбай още малко, така самите фигури ще изпъкват и ще станат по-видими. иначе доста добри работи си спретнал =D>
beteanec - напреднал
monilan - благодаря за напътствието. още съм несигурен и единствено на момичетата се отпуснах и задълбах по надълбоко, но знаех че работя на дъсчици за хвърляне. то и другите майсор би ги хвърлил, но аз се уча още и нямам по добри.
monilan - специалист
Практика му е майката. Нищо че са дъсчици за хвърляне, направил си ги произведения на изкуството =D>
beteanec - напреднал
здравей монилан. понеже повечето работи не съм довършил, ще почна да поправям кедето мога и пак ще кача направеното. кусура ми е, че когато ми се изчерпа мерака не ги довършвам работите докрай.е и другият недостатък е че се захващам с неща които харесвам но можеби не са ми все още по възможностите и материала и инструментите.дано с времето се пооправят нещата.
beteanec - напреднал
здравейте на всички майстори, чираци и др. аз отскоро съм в този форум, но смятам да не е пречка да предложа на всички от време навреме да се събираме на по домашно, вино, ракийка и сладки приказки относно нашето хоби и не само. какво ще кажете????може първо по градски после и рапубликански седенки да си спретнемАААА/ ако вече не е имало такова предложение да го направим.
Son4o - помощник
Здравейте! :)
Поздрави за хубавата тема! За мой срам .... едва сега я откривам и то благодарение на един приятел.
Та аз .... имам сходна съдба с вашите .... учих дърворезба, в Пловдив.
За мое съжаление .... условията, които имам са примитивни - правя резбите си на балкона :)
Относно машините - имам само зеге, електрически трион, с който нещо не се сработихме, изоставен е и отскоро малка фреза и още по-отскоро един много стар дърводелски тезгях. Длетата ми са от Димитър Петров, повечето са купувани мноооо...оого отдавна :) - преди едно 19 години.
Душата ми страда .... от желанието за резба и хода на живота, ежедневните и семейни задължения, липсата на време ....принудата да се работи каквото и да е .... не запазих дърворезбата като моя професия.
Но знае ли човек :) .. все се надявам, че един ден ще се обърне колелото :)
Пожелавам успех на всички ви :) ... най-силно на тези които сега започват! :)
Скоро ще ви покажа мои неща, за да споделим мнения, препоръки .... това и е хубавото на темата :)
tuborko - специалист
apikov написа:
Абе хора как ви харесва как работи тази машинка ,явно сте лубители :-D за професионална работа не става дума на всеки 30 минути работа точиш длетото
:evil: ако изобщо издаржиш да работиш 30 мин. с този бивратор :rolleyes: .Пък и то какво може да очакваш за тази цена.Еднин съвет от мен ,дипломиран дърворезбар и човек с 20 години професионален опит зад граниза ,за тази цена можете да си купите 3 професионални длета и то в БГ с много добро качество,в предишните страници на форума има такива. :wink:
Аз я пробвах на орех и съм доволен...спестя доста време...нямах проблем с длетото
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: