Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
shosho1
- помощник
3060 мнения в "Електровелосипед"
RVG_HS
- помощник

Последна промяна от RVG_HS на вт мар 12, 2013 9:28 pm, променено общо 3 пъти.
Vokil
- помощник
Благодаря за хубавата картика на статора с намотките и за тоя "http://www.bavaria-direct.co.za/models/motor_info.htm" хубав сайт.
Геша 3 препратка към клипче съм сложил още в поста със снимките
схемата трябва да я начертая и снимам и ще я кача само да ми остане малко време
Но пак ти казвам от предвки на електромотор смисъл няма ако си си изградил мнението на база ДВГ просто сравни кривите на въртящите моменти на елмотор и д.в.г. и всичко ще ти се изясни. 
Геша 3 препратка към клипче съм сложил още в поста със снимките

sasko12345
- специалист
има смисъл ама 2 предавки примерно
evparts.alle
- специалист
Е за какво са ви? Нали е колелце .. Ами здравето? Трябва винаги да има провокация за движение и мааалко спорт...

ludiagsm
- специалист
Vokil написа:Здравейте на всички интересуващи се от тематаколега едва предималко изгледах видеото на ел балканчето тиИскам да ви представя моят бюджетен почти завършен проет за електровелосипед
http://vbox7.com/play:6d5ee1dc97

vaseff
- напреднал
Пиша относно един коментар от 13та страница: viewtopic.php?f=18&t=8597&hilit=%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B0&start=240#p358067
Така както гледам е с "предно предаване" и най-навярно е ползвал двигателче от резачка, косачка и т.н. Обаче аз искам да си направя триколка със "задно". Дали следният вариант ще бъде добър като на средата бъде добавен безчетков мотор?
Така както гледам е с "предно предаване" и най-навярно е ползвал двигателче от резачка, косачка и т.н. Обаче аз искам да си направя триколка със "задно". Дали следният вариант ще бъде добър като на средата бъде добавен безчетков мотор?
Прикачен файл
IMG.JPG (95.46 KиБ) Видяна 3044 пъти
evparts.alle
- специалист
С тази триколка ще се "утепаш"..
Аз карам електромобил триколка (пусни едно търсене google>cityel.alle.bg ), и си е приключение на завой..
Ако си със задно, и ако едното колело само ти е тяговото, когато завиваш на страната, от която е то, често пъти се изправяш на 2 гуми!
Ако са двете тягови се изправяш и на двата завоя.
Направи си двете гуми отпред, а на задната си сложи хъб мотор E-bike kit, или комплект за ел. колело, всеки му казва различно.
На завой трябва почти да спираш.. Ако си с колело (нормално) на 2 гуми(хубави дебели), лягаш до земята с коляно напред, като мотор, и никакъв проблем с голямата скорост. Мен преди ме беше страх да лягам, но сега свикнах и кръговите ги вземам на макс спийд и дори така е по-сигурно защото никой не се опитва да ме изпреварва!

Аз карам електромобил триколка (пусни едно търсене google>cityel.alle.bg ), и си е приключение на завой..
Ако си със задно, и ако едното колело само ти е тяговото, когато завиваш на страната, от която е то, често пъти се изправяш на 2 гуми!
Ако са двете тягови се изправяш и на двата завоя.

Направи си двете гуми отпред, а на задната си сложи хъб мотор E-bike kit, или комплект за ел. колело, всеки му казва различно.
На завой трябва почти да спираш.. Ако си с колело (нормално) на 2 гуми(хубави дебели), лягаш до земята с коляно напред, като мотор, и никакъв проблем с голямата скорост. Мен преди ме беше страх да лягам, но сега свикнах и кръговите ги вземам на макс спийд и дори така е по-сигурно защото никой не се опитва да ме изпреварва!

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература