Всичко за дърводелството
g_ker - специалист
Момци ,обзаведох се с една много прилична петоперационна машинка на Якоруда,но е доста стара Модела е ПК 260 от 72г.Липсва обаче линеала за циркуляра и фрезата.Питах в Якоруда дали е възможно нещо да се направи ,но за съжаление казаха ,че нямат такива резервни части .Въпроса ми е някой дали знае къде може да се намери такъв линеал.Предварително благодаря на тези ,които могат да кажат някаква информация.
EDI - майстор
Ами къде - като идея ми идва по разни стари цехове, на вторични суровини, такива места.Не става ли да си го направиш или искаш фабричен.
g_ker - специалист
EDI,благодаря ти за бързия отговор.Според мен трудно щи се приспособи нещо ,защото канала ,в който се движи е трапецовиден и едвали може да се намери точно такъв профил,но ако се сещаш за нещо подобно ще е супер.
EDI - майстор
Цъкни една снимка да видя как изглежда възела за движение и профила, може нещо да измислим.
mcm - специалист
Струва ми се, че това което търсиш е не линеала, а е или количката която се движи отстрани на плота на циркуляра или релсата /гредичката/ по която върви количката.
g_ker - специалист
Да да можеби неправилно съм използвал наименованието ,но аз не съм професионалист, а голъм любител :) - така че се извинявам за неточния израз.Ще снимам, но ще е към края на седмицата. Благодаря ви.

Тема "Въпрос за петоперационка от Якоруда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: