Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
infomar
Къщата е на тухла. Моля за съвет каква външна мазилка да поставя. Хоросанът който се предлага, може ли да се поставя директно, или е необходимо да се добавят допълнително вар, цимент, или др.
Какво количество материал отива на квадратен метър и как е по икономично да се купи - на малки разфасовки или на кубик/самосвал , но с транспорт... на 30 км едностранно/60км. с връщането.
Доколкото разбрах директно върху тухлите не ставало поставяне на изолация и т.н.т.
Ориентировъчна площ около 100 м2.
VLADO66 - майстор
Не е нужно да се маже преди изолацията,стига да се лепи на 'рамка' с лепило или с пяна за ТИ/в предвид транспортните разходи го препоръчвам/- http://m.youtube.com/results?q=insulati ... uploaded=ф
ArturDent - Почти Безобиден
infomar написа:
...Какво количество материал отива на квадратен метър и как е по икономично да се купи - на малки разфасовки или на кубик/самосвал ...
Е сега математика/геометрия кога се учи?
Средна дебелина на мазилката 4 - 6 см. Майстора, като погледне стените, колко са криви ще каже.
100 кв.м. х 0.04 м = 4 куб.м.
infomar
ArturDent написа:
infomar написа:
...Какво количество материал отива на квадратен метър и как е по икономично да се купи - на малки разфасовки или на кубик/самосвал ...
Е сега математика/геометрия кога се учи?
Средна дебелина на мазилката 4 - 6 см. Майстора, като погледне стените, колко са криви ще каже.
100 кв.м. х 0.04 м = 4 куб.м.
Тя математиката ще я приложим, но има голяма разлика между 2 и 6 см. средна дебелина!!! Не е ли малко дебеличко 6 см средно? Просто питам, нямам практически опит.
VLADO66 - майстор
Зависи колко ти е права зидарията.
stivemaster - майстор
Мазилката отвън предшестваща изолацията ,има само функцията да затвори фугите останали при зидането ,така че смятай колега 1-2см дебелина според мазилката .Това не означава че е безполезна да не ме разбереш погрешно ,само човек който не е виждал как вее от контактите или как избиват петна вътре по мазилката няма да повярва че е необходима.Купуването на хоросан от бетонов възел е проблем и бих ти препоръчал да спазариш мазилката с изолаторджиите, които после ще лепят върху нея.така те ще вземат свестен хоросан и ще измажат надеждно за да не им прецака изолацията .И между двете операции е добре да оставиш един месец.
infomar
Стените ми са 50 см. тухла, много прави и плътни. Много се колебая дали да не остана само с външна замазка без ТИ. Една стая тази зима отоплявам с климатик за 60 лв/месец - (8 х 3.5м).
VLADO66 - майстор
infomar написа:
Стените ми са 50 см. тухла, много прави и плътни. Много се колебая дали да не остана само с външна замазка без ТИ. Една стая тази зима отоплявам с климатик за 60 лв/месец - (8 х 3.5м).
Има много изписано за нуждата и ползата от топлоизолация.Като свалиш разходите за отопление/охлаждане с 50% за една година ще си изплатил стиропора,а след още 3 мрежата,шпакловката и мазилката.
infomar
Всичко хубаво, който и да питаш за външна мазилка, все те насочва към ТИ. Все пак ако си искам външна мазилка а не ТИ, трябва ли нещо да добавям към готовият хоросанов разтвор или да пляскам направо?
Svetoslavoff1 - майстор
"...Но дано попаднеш на добри майстори. Между другото, това си личи и от количеството на цимента, който слагат. Някои блъскат цимент на поразия уж за по-здраво. Аз навремето като мазах вилата имах късмет, че попаднах на точния човек, Бог да го прости. Бях се приготвил с цимент по препоръки на уж знаещи. Та този човек даже и за външната сложи доста по-малко. Е за 20г няма и помен от ронене, подкожушване и тн...."

Това го писах в една съседна тема. Според мен си направи добра външна мазилка, пък ако решиш да слагаш ТИ слагай, ще е песен върху добра основа. Тогава (с ТИ) външната би могла да е само хастарна. Това 50см си е бая зид, ако искаш погледни в темите за саниране K, U, ламбда и си реши. Владо също те е насочил.

Тема "Съвет за външна мазилка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: