• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Bai Sando - помощник
Момчета днес пак е влажно.Явно ще трябва къртене.Ето снимки от преди малко.
Сифона
Изображение
Със червеното съм начертал къде се събират тръбите.
Изображение
Зад тази стеничка са скрити тръбите и канализацията и именно там се появява мокрото петно.
Изображение
Изображение
Изображение
Мисля да се бутнат 3-4 плочки от стената за да може да се работи спокойно и 1-2 от пода за да се изрови тройника който съединява всичките тръби :?
marmoz - специалист
На първата снимка,виж фугата там където е мухала на ъгъла,да не е компрометирана,по принцип толкоз близко сифон до стена означава малък наклон на плочките,при образуване на локва /преди цялото изтичане на водата/ и проблем с фугата може и от там да минава,водата е хитра гад,намира всевъзможни пътища :) Ако фугта е добре ще се наложи маи къртене.Но и колегите специалисти да споделят,моят опит е по малък все пак :)
chapara - майстор
Без къртене както изглежда няма да минеш, дано имаш плочки. Влагата се е вдигнала и по фаянса, определено личи. И като възстановяваш си сложи по-читав сифон, рогов примерно. Първо няма да мирише на канал в банята и второто което е , може да се уплътни стабилно към тръбата. В твоя случай имам съмнение дори че имаш теч между тръба и сифон, сглобката им винаги е калпава. Всичко хоризонтално трябва да е надеждно залепено. Честно казано, реконструкцията никак няма да е лесна, понеже преди от тройника са тъгнали тръбите, а сега по обратния ред. Това дето го разправяше някой за 30 минути :lol: :? .Демонтаж на тоалетна чиния и после пак монтаж. Къртене, много внимателно. Реконструиране на тръбите-зор голям. Замонолитване. Възстановяване на картон. Пожелателна хидроизолация на всичко отваряно+ хидроизолационна лента в ъгъла, понеже и сифона е близо до стената и има възможност от завиряване, поне докато се оттече водата. На финала изкърпване на плочките и фугиране, след като просъхнат от лепенето. Между другото и водни проби след като изсъхне ПВЦ лепилото, за сигурност че нещата са станали преди да се запечати на ново. Белким два дни те оправят.

Успех бай Сандо :wink:
Bai Sando - помощник
Ами ще викна едно майсторче,дето се занимава с бани.Пък и ми е комшия от блока.Предполагам той е доста по в час от мен.Има и инструменти и предполагам ще се справи със задачата.Само трябва да видя какви плочки са ми останали от ремонта,дано има достатъчно бройки само :cool:
georgi_1986 - помощник
Здравейте! Имам един въпрос, поради невъзможност за сменяне на тръби и разклонения може ли връзката между тръбата и разклонението (където е гумения уплътнител за тръбата ф50 на снимката)да се намаже с лепило, смола или каквото предложите по повърхоста за спиране на теч от наставката. Как се процедира при такъв теч от баня където се свързва тръбата от сифона с вертикалната тръба. Моля за съвет благодаря предварително
Прикачен файл:
kanalizacija-2.jpg
kanalizacija-2.jpg (100.65 KиБ) Видяна 2198 пъти
zmiori - специалист
Според мен основната вина е в сифона. И аз страдам от един такъв урод. Добре че банята ми е разделена на две. Едната част е мокра и другата"суха". В сухата част е такъв сифона и той ме цака с топла бира. Комшийката от долу като се разврещя за 2 или 3 ти път е издадена
'заповед" за миене на "сухата част" и само с парцал. Кофти е ама другия начин е къртене.

Та огледай го хубаво това недоразумение.
Успех.
georgi_1986 - помощник
Сифона е далеч на 1.7м, точно около снадката е теч-а. Не знам, ако се обработи с качествени материали(лепила) там където е теч-а и около него какъв ще е успеха? Да се смени вертикалното разклонение е изключено, хоризонталното от сифона пак е трудно защото ще има още много къртене.
preslav - майстор
georgi_1986 написа:
Здравейте! Имам един въпрос, поради невъзможност за сменяне на тръби и разклонения може ли връзката между тръбата и разклонението (където е гумения уплътнител за тръбата ф50 на снимката)да се намаже с лепило, смола или каквото предложите по повърхоста за спиране на теч от наставката. Как се процедира при такъв теч от баня където се свързва тръбата от сифона с вертикалната тръба. Моля за съвет благодаря предварително
Прикачен файл:
kanalizacija-2.jpg
Преди години имах подобен проблем - тогава имаше само епоксидна смола и бинт. Сега има какви ли не дву-компонентни лепила, всевъзмжни текстили и т.н. - тогава мазах със смолата, навивах бинт, пак смола, пак бинт, стана като бетон. Щом системата е вече работила много важно е всичко да се измие и подсуши преди нанасянето на дву-компонентното лепило!
Дано съм ти бил полезен с идеята.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с теч у комшията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: