• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Korohulio - специалист
Колеги,
Нуждая се от съвет относно ремонтиране на баня. Към момента банята е направена на мястото на стълбище в къща. Към банята има 2 врати, като към момента се ползва само едната. Решил съм да преустроя сегашното помещение, като направя 2-помещения /баня+ тоалетна и малка тоалетна/. Ето как съм замислил нещата. Преградата между 2-те ще направа от гипсокартон с вата с обща дебелина 5.35 см, защото толкова е дебела преградата между 2-те врати /ud профил+гипсокарто от 2-те страни/. За топла вода имам газов бойлер в друго помещение, а за спешни случаи ще постава и бойлера, които имам в мазата под банята!
Малката баня ще е с размери 70х100, като там ще се помещава само 1 тоалетна чиния т.е. за спешни случаи /доста хора сме вече/. Другото помещение ще си бъде баня с тоалетна. Мивката ще бъде с шкафчета, а душ кабината ще изправя с прозрачна плъзгаща се врата.
Въпросите са:
1. Смятате ли, че 70 см ширина са достатъчни за малкото помещение т.е. може да се направи малко по- широко, но за сметка на банята?
2. Удачно ли съм разположил сифоните?
3. Какво да бъде осветлението /къде и колко/?
4. Каква да бъде вентилацията и къде?
Плочни смятам по следната схема: баня до 2 метра т.е. до нивото на плъзгащата се врата, тоалетна /голяма/ до долната част на прозореца, тоалетна/малка/ до 1 метър. Смятате ли, че това е достатъчни. Нагоре ще е латекс.
Забравих да напиша, че пи стените ще поставя гипсокарта. Ще смъкна и тавана с 15 см. надолу пак с гипсокартон т.е. височнитана ще стане 2.60 см..
Ето как изглежда скицата:

Прикачен файл

222222222.JPG
222222222.JPG (48.65 KиБ) Видяна 6644 пъти
ssmmaaa - специалист
Колега,стената от картон се прави с uw и cw профили,и минималната дебелина е 7.5см при единична обшивка.
Korohulio - специалист
Мерси за информацията, така ще ги направя. Ще има лек ръб от към малката тоалетна, но ще го прикрия с нещо.
А за другите неща най- вече 70 см. широчина достатъчна ли е за тоалетна?
Korohulio - специалист
Колеги, банята ми е готова..... почти :-D
Чудя се височина 2.50 м. достатъчна ли е за бяна :? ? Височината на другите ми помещения е около 2.60 м. Предстои ми монтирането на таван и се чудя на каква височина да го направя. Помещението ми е общо с височина 2.80 м.. Плочките са ми 30 см. високи, имам 8 реда + фриз и фуга т.е. около 2.50 м., като завършвам на цяла плочка.
Вариант 1 е да сложа пвц тавана на ръба на плочките т.е. на височина 2.48 - 2.50 м., като ще завърша почти на цяла плочка.
Вариант 2 е да налепя още един ред плочки и да сложа тавана на 2.60 - 2.65 м. /отгоре ще вървят въздуховоди.....поради това, това е максималната височина/, като завъша на 10- 15 см. от последния ред плочки.
Какво е мнението Ви относно височната?
root666 - специалист
2.50 е напълно достатъчно, ако си вдигнеш ръцете и не ти опират, действай.
chapara - майстор
И двата варианта са правилни, просто първия е по-лесен. :wink:
Korohulio - специалист
Колеги, какво би се получило ако намажа с фугираща смес на Цересит ъглите на ПВЦ таван :?
Уж я дават, че е гъвкава :?
Имам превид тази:
http://ceresit.bg/component/virtuemart/ ... astatic/70
VLADO66 - майстор
Е чак толкова не е гъвкава :wink: -двата материала имат различно температурно разширение и ще напука.За тази цел се ползва санитарен силикон ако въобще трябва.
Korohulio - специалист
И аз така предполагах, но му беше интересно и чуждо мнение.
Следващия ми въпрос касаеш ремонта на банята ми е:

От къде мога да намеря /закупя/ хромиран профил за душ кабина като този:
Изображение
photos upload
Korohulio - специалист
Или от къде мога да закупя хром алуминиев профил /квадрат или правоъгълник/ :? ?
  • 1
  • 2

Тема "Работен проект за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: