• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
mi6osf - специалист
До 2мм фуга между вратите не мисля, че ще е грозно. Ще тествам с полукант панта за горна и с покрит за долна врата и ще споделя резултата. Ако пък не става 2-3 панти се сменяват бързо.
Имам още една питанка, а именно: За врата за гардероб с размери 1941/497мм колко панти трябва да се монтират?
Според различна информация до 2000м за врата от ПДЧ 18мм се препоръчват 4бр панти, НО смятайки с Базис-а руската програмка ми определя 5бр панти. Не са ми проблем още 2 панти (общо за 2-те врати), но ако разпределя за 4, после 5-тата ще изглежда като хвърлена с лопата :-) Ще позлвам панти Blum с плавно затваряне.
Чудя се много защото, наскоро правих шкаф за банята 1800/400/300 и монтирах 5бр панти, сложих успокоители на 2бр от тях и вратата леко се тряскаше, при 3-ти успокоител вече се затваря плавно, но дали 3-тият се наложи защото пружинате на 1 панта в плюс напъва повече или ... де да знам. Все още съм малко проба-грешка.
SoWhat - специалист
За този размер на врата четири панти са напълно достатъчни.
mi6osf - специалист
Аха, мерси за броя на пантите, но се унесох и сложих по 5, здраве да е, да има.
Относно шкафа с падащи врати практиката доказа, че горната врата е с панти полу покрит кант, долната с покрит кант и дори без реглаж на пантите щракнах снимка. Фугите са повече от прилични, дори от ляво и дясно рискувах и оставих по 1мм в сметките на вратите.От долу, между 2-те врати и отгоре са по 2мм фуга. На мен ми харесва.

Прикачен файл

Picture 004_forum.JPG
Picture 004_forum.JPG (28.07 KиБ) Видяна 2605 пъти

Прикачен файл

Picture 002_forum.JPG
Picture 002_forum.JPG (19.03 KиБ) Видяна 2605 пъти
ribnikolaevi - майстор
Добре се е получило, браво!
=D> =D> =D>
mi6osf - специалист
Като за любител и скромен набор от инструменти и аз смятам, че е добре. Погледнато през окото на професионалист сигурно има забележки, но все пак сме в "Направи си сам" Скоро ще завърша всичко и ще кача снимки от финала.
mi6osf - специалист
Най-сетне видях резулат от труда си, видях поредната семейна реализирана идея.
Правих поне 10 проекто варианта, докато ми хареса и на мен и на жената.
Както обикновенно, всичко започва с купчина нарязани и кантирани плоскости. Преминаха етап на разпределение, оразмеряване, пробиване и сглобяване, монтажа бе повече "бира тайм". Отървах се от прахта от ПДЧ и остава да монтирам само няколко дъски за закачалки и разбира се къде без едно хубаво и голямо огледало.
Избрах по 1 снимки от етап за да не ви отегчавам, който има време и желание мога да линк към лична галерия с пълна история от снимки.
Благодаря за съветите и точни отговори на дребните , но важни за правилният монтаж въпроси, на които се отзоваха хора с далеч повече знания и практика от мен.

Прикачен файл

IMG_1148.jpg
IMG_1148.jpg (35.31 KиБ) Видяна 2539 пъти

Прикачен файл

IMG_1154.jpg
IMG_1154.jpg (55.8 KиБ) Видяна 2539 пъти

Прикачен файл

IMG_1163.jpg
IMG_1163.jpg (31.19 KиБ) Видяна 2539 пъти

Прикачен файл

IMG_1386.jpg
IMG_1386.jpg (31.27 KиБ) Видяна 2539 пъти

Прикачен файл

IMG_1389.jpg
IMG_1389.jpg (30.29 KиБ) Видяна 2539 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Моля за помощ за довършителни сметки за гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: