Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo написа:
Здравейте пуснах въпроса пък се запилях :-D , понеже спорихме с жената 32 годишна :) , как се правят яйцата .Тя ги пуща във вряща вода в тенджерка , и те заемат форма като при- леене на олово при- баене за уплаха :lol: .После ги вади яйцата в гола чиния , и ги залива със сос от кисело млеко ,чесън и там черен пипер и олио запържено .Аз и казвам как баба ги прави , пропущам -майка (знаете за свекървите и булките :axe: ) , та ето как баба ги прави -завира вода в плитък тиган -там с горните сол и оцет , чуква яйцето от ниско и съвсем леко,след това с лъжица гребе топла вода от тигана и полива яйцето отгоре да се забули -побелее .После разбърква натрошено сирене ,кисело мляко и чесън и го сипва в чиниите , поставя отгоре сварените и леко рохки яйца , отделно в тиган стапя масло , като го запържва с червен пипер -и залива отгоре яйцата :tonqe: , :wink: .А сега де, кой крив-кой прав . :partyman:
Това е правилната рецепта. И моята баба така ги правеше, майка ми, а сега и аз. Само сирене не слагаме, но то е защото ги предпочитаме без...
Ех...доживях да видя мъжа да е прав, че и да го подкрепя :shock:
filmatoplo - майстор
=D> Номера е да си спретнем нещо вкусно :tonqe: .
iivanov - майстор
iivanov написа:
Вариация на"яйца по панагюрски"са"яйца подлучник".Там яйцата се пържат от двете страни и се залива с кисело мляко и счукан чесън.В олиото от яйцата се запържва червен пипер и се залива отгоре.След това яйцата се изхвърлят и се поднасят валандърските мръвки на stiv1961
А това е вариация на яйца подлучник.
Запържва се пресен чесън и към него се прибавят яйцата.Бърка се до изпържване,като накрая се прибавя червения пипер.Залива се с кисело мляко.

Тема "Яйца по Панагюрски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: