• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Привет!Свалих си стъклопакета на една витрина и сега не знам как да го монтирам,как да разбера дали е 4 сезона или
К-стъкло,на отражението със запалката са два жълти,червен,жълт пламък.Има ли начин да разбера с какво покритие е,слаган е 2009г. и нямам никакъв спомен и документи.
Tsilkov - майстор
radius написа:
И все пак не уточни в офиса ти какво е стъклото
Така и не разбрах каква е марката. Преди няколко години го сложиха с условието че ще спира жегата лятото. Ако си личи от картинката (в сравнително облачен ден е правена):
Изображение

Като гледаш през него не си личи затъмняване спрямо нормален стъклопакет (освен ако не ги поставиш един до друг), но аз работя в тази стая и много добре усещам че светлината попаднала вътре (върху бюрото) е съвсем различна.
Никой ли не може да ми помогне?!
marmoz - специалист
antonio1234 написа:
Привет!Свалих си стъклопакета на една витрина и сега не знам как да го монтирам,как да разбера дали е 4 сезона или
К-стъкло,на отражението със запалката са два жълти,червен,жълт пламък.Има ли начин да разбера с какво покритие е,слаган е 2009г. и нямам никакъв спомен и документи.
Отварчш прозореца и на слънце го гледаш кое е по различното стъко външно или вътрешно,после сваленият стъклопакет пак го гледаш и така което на прозореца е на вънка отива на вън.Наи лесно се откива с огледален ефект,едното от двете стъкла е по огледално,ако нямаш отвряем или друг прозорец,по спектър немога да ги позная :)
comunikator - специалист
Вътрешното стъкло по принцип е бяло.
Като пипнеш пакета от двете страни с ръце и ги плъзнеш К-стъклото седи малко като мазно,а ако пакета е на слънце при пипане 4 сезоното седи малко по хладно.
stiv1961 - майстор
comunikator написа:
Като пипнеш пакета от двете страни с ръце и ги плъзнеш К-стъклото седи малко като мазно,а ако пакета е на слънце при пипане 4 сезоното седи малко по хладно.
Да попитам- когато имаш пакет бяло+ Ка от коя страна се слага Ка- стъклото- откъм улицата или откъм стаята? Респективно при пакет 4 сезона + бяло от коя страна се слага 4 сезона?
comunikator написа:
Бъзикаш ли се?
stiv1961 - майстор
[quote="antonio1234"][/quote]
Със запалка се застава близко до стъклото, трябва К- стъклото да е монтирано от вътрешната страна и наблюдаваш отражението на пламъка от запалката в стъклото. Виждат се четири пламъка, от които само единия е с друг цвят- червен, син... Останалите три отражения са жълти.
Високоенергийното стъкло/ 4 сезона/ за разлика от Ка-стъклото се монтира от външна страна на помещението.Лесно се разпознава с просто око като се погледне от вън има лек огледален ефект.
stiv1961 написа:
antonio1234 написа:
Със запалка се застава близко до стъклото, трябва К- стъклото да е монтирано от вътрешната страна и наблюдаваш отражението на пламъка от запалката в стъклото. Виждат се четири пламъка, от които само единия е с друг цвят- червен, син... Останалите три отражения са жълти.
Високоенергийното стъкло/ 4 сезона/ за разлика от Ка-стъклото се монтира от външна страна на помещението.Лесно се разпознава с просто око като се погледне от вън има лек огледален ефект.
Така е,да,но проблема е,че стъклопакета е свален и не знам дали е с високоенергийно или Ка стъкло,за да го монтирам правилно,иначе са три жълти пламъка и един червен.
stiv1961 - майстор
antonio1234 написа:
Така е,да,но проблема е,че стъклопакета е свален и не знам дали е с високоенергийно или Ка стъкло,за да го монтирам правилно,иначе са три жълти пламъка и един червен.
Ми виж на другите пакети къде е червения пламък- ако е навън значи е високоенергийно, ако е отвътре значи е Ка.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 21

Тема "Избор на дограма, монтажник и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: