• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
Любомир Иванов - напреднал
Моля ви не ми пишете да си купувам готов. Искам схема, която сам да си реализирам.
300-400W ми трябва
Благодаря
AAsat - специалист
Предварително се извинявам ако отговора е неуместен. Какви са познанията ти и практиката по електроника? Кажи едно-две неща от тоя род, които си направил. Предполагам ти е ясно че схемата е само началото и тя сама по себе си не е достатъчно условие.
Аз съм студент, не съм кой знае колко навътре в нещата. Нямам кой знае каква практика, правил съм DC/DC преобразуватели, усилватели и функционален генератор.
Но съм достатъчно мотивиран и има от кой да взема съвет.
На теория за UPS съм прочел доста информация. Искам да разработя дипломна работа на тази тема, но преподавателя не разполага със схема. Доста съм търсил, но намирам единствено отделни блокове, които не ми вършат работа. Намерих в един руски сайт някакви умопомрачителни схеми на APC. Обаче бяха някакви огромни схеми с неясни интегрални схеми, това на практика е невъзможно да се реализира.
Знам видове, принцип на действие и т.н. и преподавателят е на добро ниво просто ни липсва схема. Трябва да направя макет в противен случай ще сменяме темата.
miroton - майстор
Като вземеш да разбираш повече ще се откажеш,схемите са малко по сложни от дц -дц преобразувател.
Кажи да ли ти трябва пълен синус,модифицирана синусоида или правоъгълни импулси.
Тъй като съм в безизходица и не разполагам с никаква схема нямам претенции към формата на импулса.
MrMurdjo - майстор
Любомире, а ти потърси ли с Гугъл?
Напиши UPS schematic и виж колко неща ще излязат. Тия, които аз съм виждал отворени, са реализирани с микроконтролери. Дават повече възможности за интелигетно управление и поддържане на изходното напрежение, както и за синтезиране на формата на му.
Но сигурно има и прости инвертори в стенд-бай режим. Щото то си е инвертор, който обаче следи мрежовото захранване и при отпадането му се включва с достатъчно голямо бързодействие да го замести.
Не ми се рови, пък и ти си достатъчно интелигентен човек да потърсиш.
Ето нещо, което ми попадна от пръв поглед в групата на намерените картинки със схеми
http://www.qsl.net/dg5sga/inverter.htm
cvetanmu - специалист
:) Виж и тази схема. Правил съм я и работи.
http://cxem.net/pitanie/5-164.php
pansim - майстор
Не съм успявал да пусна ТЛ494 на честота 50Хц
Та не знам, доколко ще работи тази, руската схема.
Ами той ме предупреди, че трябва да се запася с няколко понеже не всички ще тръгнат.
Щом я е правил значи няма как да не му се доверим :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Имам нужда от схема на UPS за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: