• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nv952 - майстор
така
ходих до село и на връщана за малко да ме хване един мазен дъжд,но се отървах на косъм.Който е от бургас знае солниците та аз като се връщам от село минавам през солниците а на отиване по пътя бургас -сарафово и има отбивка за каблешково.(само да уточня че мойто село не е каблешково просто преди него има отбивка)Карам си аз колелото край морето и гледам,че зад мен се заоблачава и продължавам на пред малко преди плажа на запад почнаха едни страшни гръмотевици а пък там небето беше бяло.Прибирам се към моя район и почна да вали спирам пред входа и започна мега силното валене и вадя ключовете да си отключа и изведнъж де чу един адски силен гръм.Направо имам чувство че беше на метри от мен.

Ай ся да казвам по същество което искаше хидразин начи измерих страните който поиска и също дебита на чешмата бидона който пълних беше 150литра напълни са за 3 и 51 секунди
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RXTNoSe_4eg[/youtube]

размерите са
А 3,20
Б 0,80 от единия до другия кол във синьо съм го отбелязал
С 3,50
Д 7,40
Д 1,50
Е 5м

Качвам и две снимки на една череша (ван) сята през октомври и искам да съм сигурен затова питам дали се е хванала защото според мен е ДД поради това че има пъпки.

също така пробвах разпръсквача дет мислех с него да напоявам наистина голяма боза е само може да се регулира посоката а дистанцията на поливане в някой друг живот.

Прикачен файл

P100313_1224[02].jpg

Прикачен файл

P100313_1224[01].jpg череша

Прикачен файл

razmeri.jpg
Последна промяна от nv952 на пет мар 15, 2013 6:05 pm, променено общо 3 пъти.
nv952 - майстор
Ей ся тъй тъй съм цял ден в леглото драснах една схемичка на един лист хартия надявам се на хидразин да му хареса.

Прикачен файл

list 1 001.jpg
hidrazin - майстор
Прикачен файл:
list 1 001.jpg
1 - тройник
2 - водовземни скоби
3 - там на края слагаш редукция за да свалиш размера на тръбата от 25 на 20мм
4 - Разпръсквач Hunter PS ULTRA 10см + дюза 6-А светлозелена
5 - Разпръсквач Hunter PS ULTRA 10см + дюза 10-А червена
6 - Разпръсквач Hunter PS ULTRA 10см + дюза 12-А тъмнозелена

Главните тръби не ги слагай точно под разпръсквачите. Направи го както на каринката. Копаеш канал по-навътре и странично изкопаваш малък страничен канал 30-40см до където ще е разпръсквача. За това как да се направи канала и как се монтират разпръсквачите съм писал още в началото на темата. Все пак ето снимката пак:
http://s57.radikal.ru/i157/1302/33/7527a9a8f0c7.jpg
С тези разпръсквачи ти е необходим дебит от не повече 1 кубик за час. Според това дето си измерил с бидона го имаш. Дано обаче да има и достатъчно налягане при този дебит. Разпръсквачите искат поне 1,4 атмосфери за да изскачат добре.
Онова малкото място където е нарисуван клапана не съм го предвидил да се напоява. Ако искаш може да преместиш долната дясна тъмнозелена дюза с разпръсквача още надясно, до пътеката. Тогава обаче двете тъмнозелени дюзи няма да могат да се припокриват и ще трябва да ги смениш с дюза 15-А черна. Дюзите се продават и отделно. Винаги ако не ти хареса може да я смениш. Когато пусна някоя напоителна система обикновено си нося една шепа дюзи. Понякога се налага да се подменят за по-добро покритие.
Това е. ако има нещо питай.
:partyman:
nv952 - майстор
Ок разбрах всичко освен четири неща
1 тръбата може ли да бъде извън райграса(в смисъл да не копая във тревата а по обиколката )
2 може ли преди да направя поръчката да ти пратя на лс всички неща за да ги провериш.
3 там където си отбелязъл със светло зелено разпръскачите не е ли по добре да е 1 защото е 1и50 разстоянието
4 а това дет е номер 3 аз мисля да си купя още 30 метра тръба Ф20 по 50 и няколко стотинки е метъра.
и същото така гледам че ако са тези разпръсквачи ги продават с дюза http://napoqvane.com/sprinklers/spray_s ... ers_hunter
А на клапана гледам че входа е 1" което мисля че е 1 цол но колко милиметра е и колко трябва да е размера на резбата на фитинга входа да е от 25мм->1цол-> клапан->1цол-> 20мм изход.
тук намерих едно видео за монтажа [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3_CVcaEezcc[/youtube] ще е много хубаво и ако някой каже името на песента :-D :-D
докера - специалист
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3YxaaGgTQYM[/youtube]

Eдна от групите , които харесвам ..... :supz:
nv952 - майстор
Благодаря.малко излязох от темата. :cool:
hidrazin - майстор
1. Може и да е извън.
2. Може но не знам дали ще имам време да ти отговоря бързо.
3. Не може. Разпръсквачите се слагат един срещу друг. Всеки трябва да пръска до този отсреща или съседния за равномерно напояване.
4. Там се продават и дюзи отделно. Ако нещо не се получи както го искаш винаги може да смениш само дюзата без да копаеш и без да сменях самия разпръсквач. Също така се продават и само тела без дюзи. На тези тела може да се монтират много голям брой дюзи. Освен тези дюзи има и много други видове.
За какво ти е да купуваш още тръба? Мисля че искаше да правиш системата с тръба 25мм което е 3/4 цола. Клапана е 1" което е 32мм. Разпръсквачите са за 1/2 цола - 20мм. Мисля в една от двете теми ти бях писал какви адаптори да ползваш. Прочети внимателно и ако има нещо неясно питай пак.
Тоя на клипа май не е слагал много разпръсквачи. Ако ми ги монтира и зарива така в двора бързо ще бъде изгонен. :lol:
:partyman:
nv952 - майстор
ами за тръбата реших да си направя една чешма зад къщата и затова ще ми трябва а фитингите ще ги купувам от Ташев галвинг заедно с тръбата ножиците и фитингите

Сега пуснах поръчката от скука клапан тефлонова лента разпръсквачи 6 бр и шахтата.
Последна промяна от nv952 на съб мар 16, 2013 1:05 pm, променено общо 1 път.
nv952 - майстор
Здрасти взех ги най накрая.ето снимки :)
КАкво имаш предвид със това че тоя дет е на клипа не ги прави правилно

Прикачен файл

P150313_1158[02].jpg клапан

Прикачен файл

P150313_1158[01].jpg

Прикачен файл

P150313_1158.jpg

Прикачен файл

P150313_1153.jpg Така ги получих

Прикачен файл

P150313_1152.jpg Така ги получих
  • 1