Съвети за начинаещи готвачи.
iivanov - майстор
Темата е за пролетните благини.
Ето как у дома се приготвя копривена чорба
Запаржва се лук и към него се прибавя предварително попарената и нарязана коприва.Към тях сепрбавят червен пипер и вода(в този порядък)и оставате да ври.Към края се добавят юзъм(джоджен)и фиде.Консумира се с кисело мляко и суха люта чушка.

PSсъжалявам за грешките,ама чашата от снимката свърши и съм на трета. :-D

Прикачен файл

20130314_115105.jpg
Svetoslavoff1 - майстор
В края на седмицата се каня да пощипна малко коприва и да спретна прясна салатка.
miroton - майстор
Хубаво че за десерт имаш луканка :lol:
stiv1961 - майстор
Тя чорбата е за ракията :) , тъщата обеща в събота да ме гости с чорба от лапад :-D
Съни - специалист
Ами да представя и аз нещо зелено, което вкъщи точно така наричаме: "Зиленото на съкровището".. А "Зиленото" всъщност е агнешко с всякакви тревопасни деликатеси като пресен лук, пресен чесън - и двете по много- и понякога я лапад, я спанак, я коприва за разкош. Та ето цопвам и с идея за основно вместо мезелък, на която всеки перфекционист би добавил чаша бяло винце. У нас изгляда тъй:

Изображение

Тема "хванахме се за зеленото" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: