• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
stancho123 - специалист
Нещо тая криза доста ни удари и при цените на повечето неща сега си мисля да почна на садя на вилата неща.Жената прави доста пюрета от тиква и печена тиква и пюрета от картофи и се замислих при тези цени ми излизат златни нещата.
Искам да почна да си садя и както и да е ,взех си семена и всички неща прокопах и сега вече е време за съдене.Само че тиквите искали да се поливат на 5дни в топлите седмици и на 6 в тези като сега.Още от миналата година като садях картофи си имам система за капково напояване ,само трябва да измисля с какво да го регулирам на тези 5дни като средно ходя на седмицата веднъж ,но се и случва на 2-3седмици.
Искам някакъв воден часовник да го настроя на там 5дни и да се включва когато иска.
Искам нещо просто и евтино колкото да върши работа.
Ако е към 30-40лв направо перфектно! :partyman:
Ако някой се е занимавал ,моля да каже. :)
hidrazin - майстор
Има прости, евтини и невършещи работа неща, има по-скъпи които си работят безпроблемно. За 30-40лв няма как. Само един електроклапан 1" е 30-тина лева. По-евтино - пращаш жената пеш да пусне водата. :)
:partyman:
stancho123 - специалист
Ще бие 30км ми супер ще отслабне и ще влезне в супер форма и... :rolleyes: :supz:
А сега сериозно ,дай някакъв линк ,искам нещо просто ,което да работи.
Искам просто да се настройва на 5 дни да пуска водата и да я затваря след 30минути.
hidrazin - майстор
ЕЛЕКТРОКЛАПАН
Таймер ЕЛЕКТРОНЕН
ТРАНСФОРМАТОР
Този дето съм го дал е 2 х 12 волта. Това намерих на бързо. Става и какъвто и да друг за 24 волта и ток към половин ампер.
nv952 - майстор
stancho123 днес си поръчах такъв клапан ако искаш мога да кача снимки да видиш защото аз като търсих да го видя излизаха едни различни от тези който окото ми вижда.Аз ще го ползвам за поливане на райграс и ще се управлява от такъв седмичен таймер какъвто Хидразин ти е показал.Мисля ,че е доста добре по отношение на цената. Това е темата ми.
Автоматична поливна система
miroton - майстор
В тоя таимер има една малка батерия която след 2 часа без мрежово захранване се изтощава и таимера губи настройки.
Трафа много грее,така че си потърси някои по голям и по възможност български,руски или чешки.
nv952 - майстор
Не съм съгласен с теб защото аз имах такъв таймер и без захранване издържа 1 седмица на батерия
miroton - майстор
Уцелил си без да искаш,съседа има 3 бр. на аквариумите и от опит ти го казвам.
nv952 - майстор
пък батерията може да се смени с такава от някой стар GSM Аз поне мисля така да бъде мойто резервно захранва имам такава батерия 3.7волта 650мА май беше и една от нокия 3.6 волта 1.2А
hidrazin - майстор
На линка съм дал примерен таймер. С такъв не съм работил. До сега съм сложил доста бройки от този модел:
Изображение
И аз имам един такъв. Вече няколко години не съм му сменял батерията и дори не помня с каква е. На този от снимката батерията захранва само електронния часовник но не и релето и светодиода. Ако няма ток просто нищо не се случва. Като дойде тока всичко си продължава по програмата без да се губят настройки и да се налага сверяване на времето. Такива съм сложил на няколко басейна за управление на помпата за филтъра. Поне на единия басейн който редовно наблюдавам си бачка безпроблемно вече три сезона.
Ако попаднете на такъв може да го купите без да се замисляте. Формата му е малко специфична и заоблена. лесно се разпознава. Ей тук сме обсъждали подобни таймери, свързването им и преправяне.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =11&t=7657
  • 1
  • 2

Тема "Автоматичен кран..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: