nbr - специалист
Още развитие... приключиха със стаята в събота, като остана само около вратата. Като приключим с пушилката в стаята сваляме вратата и довършват. Цената остана както бяхме говорили! НО вчера влизам в стаята и доста от фугите бяха напукани.... Основно там където шкуриха да изравняват. Освен това където свършва гипскартона до вратата се виждаше, че лепилото е разлепено от стената... Грунд не са слагали... Дойде, прегледа пораженията и днес го чакам да идва да дооправя. Фугите каза ще ги изреже и ще ги запълва със силикон, а разпеления лист ще си го оправя не знам как. Това за негова сметка. Аз съм бесен и се чудя дали след като боядисам и наредя мебели стените няма да паднат или поне да се напукат. "Майстора" дава гаранция, че няма да се напукат вече, но смея ли да му вярвам...
ssmmaaa - специалист
Фугите пак ще се напукат,щом са се спукали веднъж,неприятно,но свиквай.
Всички ли фуги се спукаха?
nbr - специалист
Не всички. Мисля, че само там където шкуриха да изравняват. Не знам дали след шкуренето са сложили пак стъклофазерна лента... Другите стени нямат пукнатини

едит:фугите са изрязани и запълнени със силикон. отгоре е сложена стъклофазерна лента и е шпакловано
Pooh - майстор
Силикона няма да спаси фугите от пукане - проверено!
Отлепеното ... сваляне на листа и наново - иначе, никаква гаранция. Има варианти с инжектиране, но това е СЛЕД майсторите, докато са ти под ръка - искай да не хлопа. Ако те успокоява - покажи му технологията, която ти описах и го питай за мнение. Гаранцията при положение, че ти е съсед му е в кърпа вързана - напомни му го. Ако не иска всеки месец да е абониран за твоя ремонт - сега е момента да си оправи работата.
Гласфазерната лента е ... малко слабичка - хартиената е за предпочитане по отношение на здравина, както и за вътрешните ъгли (таван, околни стени), ако не искате да пукне ПАК.

Поговорете си откровенно и намерете компромисен вариант, защото дори и да приемам "гърбицата" за допустима, останалите неща ме карат да мисля, че майстора не е съвсем наясно с технологиите.
nbr - специалист
До къде я докарахме... Разлепената плоскост първо залепи само по края, на другия ден му казах, че и посредата е разлепена. Разби я и залепи наново. Фугите още се държат(тези, който ремонтира), сложихме нова врата и се оказа, че около нея картона е крив. Свалиха касата и се дооправя картона, после слагаха пак вратата. Човека си държи на думата, че мастара е крив и започна с конеца, с който проверявахме кривините. Листите картон бяха 2м дълги, над тях парчетата не са в същата равнина, а под ъгъл. Например опъваме мастар по долния лист и за последните 50см имаме 8мм разлика в горния край. Имаме трегер широк 16-20см, чиято долна страна трябваше да е хоризонтална, уви разликата с нивелира е 7-8мм в единия край. Преди седмица ремонтира част от фугите със силикон и отгоре нова гласфазерна лента, днес имаме нови спукани фуги. Каза, че тези не са от ремонтираните и ще ги оправи. На въпроса ми ако се напукат след боядисването какво следва, отговори че няма да се напукат... Може да има и други забележки, които пропуснам. След като му показах всичко, каза че се заяждам. Работи от 7 години и толкова "крив клиент" не е имал. Колко по-право съм искал да бъде? Това при положение, че го попитах колко е приемливото отклонение на 5м стрена и каза 3мм.
ssmmaaa - специалист
nbr,съжалявам че си попаднал на такъв колега.
А това че от 7 г. работи това и приема за нормално отклонение 8мм на 50см и спукани фуги нямам думи! Фугите най-вероятно ще продължат да се пукат и за тях ли му е виновен кривия мастар?
stivemaster - майстор
Ех приятелю ssmmaaa, нали се досещаш че въпросните "майстори" не са ти колеги ,а са се хванали с това което не им се отдава, принудени от безпаричие. Темата на колегата е показателна ,затова какво може да му се случи на човек ,когато взема непроверени хора и не е на ясно какво трябва да очаква.
Въпреки че колегата ПУХ ,е обяснил точно изискванията на стандарта и впоследствие е дообяснил и част от техниката ,ако е от полза мога да дам "документална подръжка" на други които могат да се окажат в положението на колегата nbr.
Понеже лепения картон се води "суха мазилка" ,ето изискванията за приемане на мазилки :http://theplan.net23.net/14L6.pdf
Това пък е ръководство на Кнауф, по повод препоръчваните системи за изпълнение на суха мазилка ,за тези които или искат да я изпълнят сами или да контролират изпълнението :http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/troc ... waende.pdf
По повод изненадващите и упорити пукнатини ,моля погледнете детайл - W611-VU1 на стр.6 и обърнете внимание на фугата под листа гипскартон.

Тема "Лепен гипсокартон 5м стена, 11-13мм изпъкнал в средата???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: