Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Голем, голем, колко да съм голем? Има-няма 1,70. :lol:
:partyman:
drastar - специалист
NeoBoss написа:
и да се запрашат какво?!?! .. да ти се наложи на 2 години веднъж да ги минеш със парцала. В началото мойте лампи бяха с таймер, за няма и месец ми се наложи 3 пъти да го настройвам :lol: от тогава съм със фотореле и нямам никакви грижи. ХУбавото му е че при много мрачни дни когато на вън става с близо час по тъмно от слънчев ден лампите пак се включват когато трябва. А какъвто и да е таймера - това неможе да го направи.

тъй ли ? а туй кой ? :-D :-D :-D

Има много варианти, но естествено най хубавите са най скъпи.

Прикачен файл

Capture.JPG
NeoBoss - специалист
това вече е таймер + фотоклетка... което е съвсем друго. Най малкото защото самия таймер съдържа елемента който препоръчваме да се ползва в случая.Та стига със плоските опити за заяждане :partyman:
drastar - специалист
NeoBoss написа:
това вече е таймер + фотоклетка... което е съвсем друго. Най малкото защото самия таймер съдържа елемента който препоръчваме да се ползва в случая.Та стига със плоските опити за заяждане :partyman:
нямам никакви намерения да се заяждам :partyman:
IC Astro може и без фотоклетка, но е много скъпа

:drinkers:
hidrazin - майстор
Стига сте се дърлили. Такова работещо стабилно реле струва под 10 кинта. Всичко по-скъпо си е грабеж. Все пак човека иска да си пуска едни ламби на вилата като притъмнее. Като себестойност едва ли е повече от 2 -3 лева. Сега какво? С кой спътник трябва да го го синхронизираме? Нещо GPS да висока точност да му сложим и навигационна апаратура?
drastar, говоря за у нас. При ВАС е друга бира. :) Ако ВАС дойде при НАС ще ПЛАЧЕ МАМАТА. :shock:
drastar - специалист
hidrazin написа:
Стига сте се дърлили. Такова работещо стабилно реле струва под 10 кинта. Всичко по-скъпо си е грабеж. Все пак човека иска да си пуска едни ламби на вилата като притъмнее. Като себестойност едва ли е повече от 2 -3 лева. Сега какво? С кой спътник трябва да го го синхронизираме? Нещо GPS да висока точност да му сложим и навигационна апаратура?
drastar, говоря за у нас. При ВАС е друга бира. :) Ако ВАС дойде при НАС ще ПЛАЧЕ МАМАТА. :shock:
ааааа не съм забравил мизерията(сламата ми е още по гърбъ :-D )
Понякога забравям,че форума е направи сам. При нас материалите са по евтини от труда по поставянето. Затова монтираме нещо по скъпо с надежда да не ни викат да го сменяме или поправяме.
valentino76bs - майстор
Aз си купих преди 6 месеца от "Викиват" това реле AHC15T.Управлявам около 5кв осветление, http://svejo.net/1429397-inteligenten-f ... c15t-alion държи се добре.
hidrazin - майстор
valentino76bs написа:
Aз си купих преди 6 месеца от "Викиват" това реле AHC15T.....
Използването на таймер не е добро решение особено пък на такава цена. За осветление си има фоторелета.
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
valentino76bs написа:
Aз си купих преди 6 месеца от "Викиват" това реле AHC15T.....
Използването на таймер не е добро решение особено пък на такава цена. За осветление си има фоторелета.
Беше с фотореле/22лева/ нямаше задоволителен резултат,с това съм доволен.Цената/33лева/ не е проблем.

Тема "Какво ми трябва?-някъв датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: