• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23
Всичко за този вид строителство.
hristo_qn - специалист
Прозорците ги правих преди около година и не си спомням точно цената, но помня, че тройният стъклопакет излизаше около 40% по-скъпо. В жилището в което в момента живея също е със 2 двойни стъклопакета. Единият съществуващ, а другия монтиран допълнително. До сега не е имало проблеми с конденз. Стъклата са на разстояние едно от друго, около 5 см. Цялото разстояние на 4-те стъкла е около 20 см.
voltmachine - помощник
Ориентировъчни цени на кв.метър за 4 мм дебелина:

б/б - 25 лв.
е/б - 36 лв.
б/б/б - 37 лв.
б/б/к - 52 лв.

При мен са така:

е/б ... б/б/к - разстояние между двата 21 см.

Ще помисля за прозорците които не са направени дали да преместя едното бяло стъкло отвън: е/б/б ... б/к

б - бяло
е - енерджи, 4 сезона
к - нискоемисионно
Последна промяна от voltmachine на пон фев 11, 2013 10:39 am, променено общо 1 път.
Tsilkov - майстор
hristo_qn написа:
До сега не е имало проблеми с конденз.
Не казвам че сега ще има . Просто смятам ,че тройния е по-добре да е отвън :wink: .

voltmachine кажи какво имаш предвид под "б","е","к"?
hristo_qn - специалист
Здравейте, имам въпрос към знаещите.

В летните жеги голям проблем във кухните е допълнителната топлина от хладилната решетка на гърба на хладилника - и колкото по жега е толкова топлината от тази решетка е по-голяма. Въпроса ми е има ли начин тази решетка да бъде изведена извън сградата, при положение че хладилника се намира до външна стена.

Трудоемка ли е тази операция или е практически невъзможна.

Втори въпрос:

На пазара има вентилатори за баня, които при включване и изключване автоматично отварят и затварят шлюзите си със закъснение около 60 секунди. Механизмът на отваряне и затваряне на тези шлюзи е с биметална пластина или мяхче с нагревател и загрятата течност отваря или затваря шлюзите на вентилатора. Въпроса ми е има ли само такива решетки без вентилатор, които могат да се ползват като вентилационни клапи за къща с контролирана вентилация. И ако има от къде могат да се закупят.
Tsilkov - майстор
hristo_qn написа:
Здравейте, имам въпрос към знаещите.

В летните жеги голям проблем във кухните е допълнителната топлина от хладилната решетка на гърба на хладилника - и колкото по жега е толкова топлината от тази решетка е по-голяма. Въпроса ми е има ли начин тази решетка да бъде изведена извън сградата, при положение че хладилника се намира до външна стена.

Трудоемка ли е тази операция или е практически невъзможна.
Има я прилагана многократно но не на еднофамилни сгради - нарича се хладилен агрегат :wink: . Има и хладилници които с тази решетка топлят битова гореща вода за кухнята - но цените са :roll:
valio2007 - специалист
Tsilkov написа:
Има и хладилници които с тази решетка топлят битова гореща вода за кухнята - но цените са :roll:
Не съм срещал до сега подобно нещо. Ако можеш дай някой линк.
Tsilkov - майстор
valio2007 написа:
Tsilkov написа:
Има и хладилници които с тази решетка топлят битова гореща вода за кухнята - но цените са :roll:
Не съм срещал до сега подобно нещо. Ако можеш дай някой линк.
И аз не мога да го открия нищо :sad: . Преди няколко години (две-три) съм гледал да се продава като цяла кухня (на цена на цяла къща :lol: ) на някакво изложение. Не мога да се сетя обаче кои беше производителя - върти ми се БОШ, АЕГ, ЛГ... :? Идеята беше че хваща всички енергийни потоци и оползотворява максимално енергията - хладилника грееше водата на кухнята в малко бойлерче и т.н.
stivemaster - майстор
То всеки хладилник може да се направи ,стига да има желаещи ,обикновен еднокомпресорен ще бъде с малка мощност , двукомпресорен по добре ,най добре но-фрост ,че може да се намаля конвекцията вътре ,когато се иска по голяма мощност за бойлера, клапани ,микроконтролер , комбиниран фланец за бойлера и готово.
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
стига да има желаещи
Ми поне един има :lol: Явно обаче не е толкова рентабилно - иначе до сега пазара да е залят с подобни системи.

Междувременно днес най-накрая се видях с hristo_qn. Много важна (и според мен удачна) особенност на къщата е ,че не е от класически тип "двоен зид" . Реално външния зид е самостоятелен и носи покрива , а вътрешния зид не стига до покрива а само носи плочите - получава се нещо като "къща в къщата" - подобно на строителството в северните страни. По този начин няма термомостове, усложнения при строителство и опасност от конденз.

Целият покрив ще бъде в панели за топла вода които ще подават енергията към 20 тона буферен съд :rolleyes:
hristo_qn - специалист
Здравейте изпращам ви едно клипче с евтино решение за автоматична вентилационна клапа за стая при контролирана вентилация ф-110 и ф-120. Работното напрежение е 220 волта:

http://www.youtube.com/watch?v=KueBMpAZ ... e=youtu.be
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23

Тема "Пасивна къща в строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: