• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vista_bs - напреднал
Здравейте,
Бих искала да ви помоля за съвет.
Имаме душ кабина на която се спука коритото и сега искаме да я сменим с нова. Оказа се, че само душ корито не можем да намерим. Въпросът ми е с какво да се уплътни пространството под коритото на новата кабина, за да се избегне прожиниране и отново евентуално счупване. В един магазин ни посъветваха да поставим под нея торби с пясък, но какво става с пясъка, ако се появи теч?! Други казаха тухли или итонг?! Някъде четох и за пяна.
Дълго време карахме и със спуканото корито, което залепихме отгоре с водоустойчив силикон Moment Fix, но пукнатината нарастна и вече много се отваря при стъпване в коритото. Хрумна ми идеята за някакъв вид цялостна замазка от типа на полиуретановите мазилки с гумено покритие (дано се изразявам правилно), но дали ще "хване" върху акрила?!
Всяко мнение ще ни е от полза.
Поздрави,
Веси
stancho123 - специалист
Под коритото обикновенно слагат пясък ,срещал съм и пясък с цимент примерно 5 към 1 и така.
Общо взето е това ,надали ще можеш нещо сама да направиш и разбереш за това ти казвам ,купете си една душ кабина или каквото е там и викнете един майстор да го направи.Маха се старато чисти се слага се пясъка и се напасва и запечатва на места с теракол ,ако се махат плочки и отгоре фугираща смес.
Не знам дали ти ще го правиш или някой друг ,затова няма да се хабя толкова ,дай снимки или нещо друго ,дай на мъжа ти да погледне и да каже какво не му е ясно и да му обясним ,не просто да се чешем и да плямпаме празни приказки.

Относто тухлите ,то пак ще се спука ,ако ги сложите под него ,относно итонга и той може да ги спука ,но на всичкото отгоре ,ако не е замазан прашинките от него са опасни при вдишване и какви ли не неща.
Айде успех!
Станчо ,дървен философ. :cool: :lol:
Rumen Iankov - специалист
Може и с пяна за прозорци.
vista_bs - напреднал
Благодаря ви за отговорите.
За съжаление (или не) аз разбирам повече от мъжа ми, затова аз съм регистрирана в този форум, а не той :? А и сега е в командировка и се налага да се справя сама, не ми се чака и всеки път да подсушавам, каква файда, че е душ кабината. По тази причина измислих нещо, дано да се получи.
Това е състоянието й от доста време
Сега с монтажно лепило залепих парче пластмаса върху старата кръпка
Намазах коритото с монтажното лепило така
И накрая залепих подложка от някаква пяна Eva.
Може би ще е добре да се сложи санитарен силикон по края на подложката, но не съобразих да купя днес.
Ако не стане -нова, но чак в края на месеца.

Сега искам съвет с какво да изчистя лепилото от ръцете си (не е шега).
Благодаря!
Веси
jekasus - майстор
В Брюколажа, Баумакс и други големи магазини постоянно излизат прИмоции на китайски душ-кабини на около 200 лв. Просто купувай нова, щом коритото е особено, а не обикновено 90/90 или 80/80. На тия глупости със пясък, итонг и други подобни не им обращай внимание, коритата си имат краченца, които напълно поемат теглото на човека. Другия вариант е да се направи праг и под по кабината. И двата варианта са на едно финансово ниво д/г.
Вариант трети - прави се отвор в борда на коритото и се регулират всички крачета, понеже ямно коритото е шлепнато на плочки ей-така.
Даже ще приложа снимка, че изглежда културно след намесата.
Прикачен файл:
Photo-0216.jpg
Photo-0216.jpg (8.8 KиБ) Видяна 10267 пъти
vista_bs - напреднал
jekasus написа:
В Брюколажа, Баумакс и други големи магазини постоянно излизат прИмоции на китайски душ-кабини на около 200 лв. Просто купувай нова, щом коритото е особено, а не обикновено 90/90 или 80/80. На тия глупости със пясък, итонг и други подобни не им обращай внимание, коритата си имат краченца, които напълно поемат теглото на човека. Другия вариант е да се направи праг и под по кабината. И двата варианта са на едно финансово ниво д/г.
Вариант трети - прави се отвор в борда на коритото и се регулират всички крачета, понеже ямно коритото е шлепнато на плочки ей-така.
Даже ще приложа снимка, че изглежда културно след намесата.
Прикачен файл:
Photo-0216.jpg
Пукнатината е на място, което пружинира при стъпване, явно там няма арматура. Извинявам се, но не виждам смисъл в регулиране на крачетата, тъй като коритото не помръдва и не се клати. Сервизния отвор може би ще е полезен, за да залепим дъното от долната страна.
Поздрави!
VLADO66 - майстор
Щом ще отвараш ревизионен отвор и ще лепиш отдолу ползвай това http://markita.net/smola-poliesterna-1k ... ditel.html .изстъргмаш всички гадости около пукнатината и мажеш,след което веднага върху смолата полагаш полиестерно платно,пак мажеш,пак платно и отгоре пак смола.за платно може да ползваш някоя стара здрава полиестерна фланелка като я нарежеш на 10 см. ивици колкото и ще е обхвата на лепилото от двете страни на пукнатината.Междувпрочем колкото повече обмажеш дъното толкова повече ще се заздрави.
Последна промяна от VLADO66 на нед мар 17, 2013 8:38 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
vista_bs написа:

Пукнатината е на място, което пружинира при стъпване, явно там няма арматура. Извинявам се, но не виждам смисъл в регулиране на крачетата, тъй като коритото не помръдва и не се клати. Сервизния отвор може би ще е полезен, за да залепим дъното от долната страна.
Поздрави!
В влизане в кабина стъпва се по средата на коритото, повече китайки си имат краче там и е най-трудно за регулиране. Ако няма сложи там едно мебелно регулируемо краче, щото пак ще се спука.
vista_bs - напреднал
VLADO66 написа:
Щом ще отвараш ревизионен отвор и ще лепиш отдолу ползвай това http://markita.net/smola-poliesterna-1k ... ditel.html .изстъргмаш всички гадости около пукнатината и мажеш,след което веднага върху смолата полагаш полиестерно платно,пак мажеш,пак платно и отгоре пак смола.
Да, това най-вероятно ще е следващата стъпка.

jekasus ревизорния отвор със стандартна вратичка ли е на снимката, от тези за сервизните отвори за водомерите?
VLADO66 - майстор
Мериш височината на борда и отиваш да купиш съответната вратичка за ревизия.Трябва да прецениш от къде ще ти е наю удобно да бръкнеш.Горния пост съм го допълнил.
  • 1
  • 2

Тема "Подмяна на душ кабина с нова или лепене на старата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: