Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Относно компресора ми казаха, че бил шумен и не го предлагат. В момента разработвали вариант с компресор от хладилник за да е по-тих. Имали план и за управление през интернет и GSM.
filmatoplo - майстор
:? Ами- Биотех трейд -друга фирма ли е .Това за връзка с компресор вярно ли е :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Като гледам хардуера е копиран от Ератовската, а софтуера е собствен и изглежда прилично, управлява 2 помпи, но не знам защо датчиците не са Pt1000. Дано заводските настройки да са добри, защото като гледам какъв лабиринт от възможности за настройки се заформя (23 параметъра в много широки граници) ще стане голямо мазало, както при някои други марки :)
filmatoplo - майстор
О оо ,дискотеката ще е пълна ако се заиграеш с настройки -Фероли и ИВГ- 2 :wink: .Биотех -моля ви започнете разработка и производство на горелка Биотех второ поколение :-D
hr.hristov57 - специалист
Преди около месец мой познат ми се похвали, че са му монтирали такова "високотехнологично изделие" в новопостроената къща. Вярно, гаряля по 2.8-3кг/час, но майсторите му обяснили, че след като му се отопли къщата разхода рязко ще спадне. Да, ама не - понеже не живее още в къщата не може да я остави да работи, защото на няколко часа трябва да я чисти ,та следващия отопл.сезон ще я наблюдава.
Сигурно това ще е поредното, бих казал менте на нашия пазар!!
Strahil - специалист
leader22 написа:
Аз ходих до фирмата която ги произвежда и естествено ми казаха - "Нашите са най-добрите!"
Тук питам за някакво безпристрастно мнение от опит.. а не от технически данни.
Според производителя тези горелки били надстройка и усъвършенстване на моделите на Ерато, защото били с по-дебела неръждавейка, по-добра електроника, вентилатор и т.н. Ф-мата работела дълги години с Ерато и продавали техните горелки, но дефектите който давали и несъвършенствата не били изчистени. Тоест от Ерато не правели никакви подобрения години наред и те после сърбали супата защото те ги продавали и после поддържали. За това решили те да си ги правят в по-добър вариант за да си спестели главоболията.
Обясниха ми още, че горелката била по-скъпа от Фероли защото била по-качествена с по-добра ламарина с 3,5мм неръждаема високотемпературна неръждавейка, която издържала хиляди цикли повече от тази на Ерато и Фероли.....
Тяхната горелка била с 3 степени на модулация тъй като 5-те степени били безмислени и не можели да се настроят за да има смисъл от тях. За това 3 било достатъчно и оптимално... а дали е така се питам аз.

Та така мнението на производителя и неговите хвалби са ми ясни все продава най-доброто...
Аз се интересувам от обективната истина. :) :?

Не подценявай хората, не може 'калпава' горелка като GP да бъде доминираща в България и да се продава в Европа/ нямам предвид Балканите :) / като сложиш патентите които има + сертификатите.... :drinkers:
Защо FilmaToplo не каже, колко горелки Ерато GP върнаха Гърците,Французите, защо Италианците си прекратиха договора с Ерато?
Биотех е добра горелка и работи надеждно за разлика от доста други.
Лабиринта за настрийки не е голям, просто трябва да попрочетеш мъничко.
Хардуеара е копиран от ШВЕДСКАТА ГОРЕЛКА IVABO, които много малко хора тук познава.
И не на последно място Биотех не бих казал,че е копие а друг продукт.
Пиша Ви тези неща тъй като познавам хората, които я произвеждат, те поне обръщат внимание на клиентите си, а не като колегите купи си па после се оправяй. И винаги ти "Клиента" си виновен.
syncho - майстор
Не виждам защо се карате. И без това всичките ни горелки в България са на светлинни години от качествените вносни събратя. Всеки се радва на най-малкото подобрение, което се направи тук при положение, че хората навън даже не биха му обърнали внимание, защото го очакват да го има като част от стандартното изпълнение плюс още много неща, които тук се считат за МЕГА екстри и невероятни върхови постижения - единствени на света, които както повечето твърдят са собствена разработка, а всъщност са лошо копирани дизайни на вносни модели.

Този спор в момента ми прилича на едно време като са спорили на кой съветското возило било по-добро и как това било най-великата кола на света, а хората на запад просто се смеят като видят такова подобие на автомобил.
filmatoplo - майстор
Здравейте :) , не съм адвокат на Ерато , не познавам догорите им с други страни ,и издънки ако има , аз също търся най добрия продукт да предлагам на клиентите , при най малко съмнение в качествата на някоя горелка -спирам да се занимавам с нея до подобрение .Хубавото е че нямам договорни отношения с никой производител ,и така не съм задължен да лъжа клиенти че дадената горелка е най добрата -само и само да върви търговията.Залагам на доволни клиенти ,и безаварийни горелки до колкото има (тук и пелетите играят роля) :) .
corropt - напреднал
Здравейте,

Аз съм с такава горелка от 10 дена закачена към котел Виадрус 22/5 секции/. Цялата система е новоизградена и засега нямам впечатление за разход и поведение. Досега съм виждал горелки само на монитора и нямам представа дали това което виждам като начин на работа е нормално. Горелката е с настройки по подразбиране като на есен се включи за постоянно предполагам ще трябва да се донагласи за оптимална работа. На този етап я включвам пали пелетите за около 5-10мин. В първият момент котела почва да пуши от всякъде/ нямам вентилатор на комина/. Едно от местата където пуши най- много е оста на клапата на комина. Мисля че с малко високотемпературен силикон тук-там ще се оправи проблема с пушенето при палене. За 40 мин успява да вдигне градусите на водата в радиаторите (95 алуминиеви ребра H500+ 2бр лири за баня+ бойлер) до 65. При покачване на температурата плавно преминава от мощност 3(най-висока) до мощност 1 като накрая продухва и гасне. Седи изключена към 15-20 мин и цикъла се повтаря.

Интересно би ми било и други хора да споделят мнение, да кажат за разхода и да се заформи една интересна тема.

Тема "Пелетна горелка BIOTECH 35" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: