Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
borkata3000 - специалист
Утре ще декорираме 5 м2 стена, а незнам с какъв материал да го направим. Декорацията ще е стена, разделена на квадрати, оформени с назъбена (на гребен) маламашка, като всеки квадрат ще е орентиран на 90 градуса спрямо съседния. Ще се получи (надявам се) това, което е на картинката.
Изображение
Основния ми проблем идва при избора на материал. Пробвах с гипсова шпакловка но гипса като материал е "лепкав" и като провлачвам с маламашкатасе отлепва от основата, стремейки се да се залепи за маламашката, а не за основата. Какъв материал да ползвам като най-подходящ (теракол, циментова замазка?)?
Благодаря!
tokuro - напреднал
пробвай с гъст колоркит
tokuro - напреднал
пробвай с гъст колоркит
borkata3000 - специалист
tokuro написа:
пробвай с гъст колоркит
Какво е основното приложение на материала?
tokuro - напреднал
за финаа шпакловка и декорации
Spokoiniq - майстор
Артестук на дебело нанесен се оказа с НЕЧОВЕШКА здравина , няма шкурене, бях оставил едни дебели мустаци, няма търкане после, добре че беше груба първа ръка върху теракол.Верно-по-скъпо идва, но със ситни зъби става красиво.Или теракол флекс, но все има риск да стече, едно заведение в Пловдив на главната глех вътре така на зъб 10мм-грозно много, особено отблизо.А и нанасянето-там бяха вертикални линии, и пак беше зле, а така на кръст сигурно трябва отгоре надолу да почнете, щото като пльосне капка на вече направеното надолу и се...ш на метеното.
borkata3000 - специалист
Spokoiniq написа:
Артестук на дебело нанесен се оказа с НЕЧОВЕШКА здравина , няма шкурене, бях оставил едни дебели мустаци, няма търкане после, добре че беше груба първа ръка върху теракол.Верно-по-скъпо идва, но със ситни зъби става красиво.Или теракол флекс, но все има риск да стече, едно заведение в Пловдив на главната глех вътре така на зъб 10мм-грозно много, особено отблизо.А и нанасянето-там бяха вертикални линии, и пак беше зле, а така на кръст сигурно трябва отгоре надолу да почнете, щото като пльосне капка на вече направеното надолу и се...ш на метеното.
Да, в Годзила си влизал, на мен от там ми дойде идеята. Там наистина е грубо изпълнено. Аз смятам със ситен гребен да го мина и по-прецизно, като за мен направено.
Това Артестук с каква цена е? В Практикер, Бриколаж дали се намира? Иначе и аз имам съмнения, че с Теракол може да стане. Трябва материала като се хване за стената да не мърда повече, за да мога да провлача маламашката без да връщам да поправям.
borkata3000 - специалист
tokuro,
изключително ти благодаря за помощта. Взех Колор кит и стана точно, както си го представях. Материала се оказа доста лесен за работа, а и цвета му е подходящ за последващите манипулации.
:prost:
Тани - модератор
borkata3000 написа:
tokuro,
изключително ти благодаря за помощта. Взех Колор кит и стана точно, както си го представях. Материала се оказа доста лесен за работа, а и цвета му е подходящ за последващите манипулации.
Е чакаме снимки тогава! :-D :-D :-D
borkata3000 - специалист
Тани написа:
borkata3000 написа:
tokuro,
Е чакаме снимки тогава! :-D :-D :-D
:-D
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Не е идеално, както го исках, но стана така, както очаквах да стане. Следващия момент щеше да е да се получи така, че "хълмчетата" да са единия цвят на кухнята (венге или бреза), а "долинките" другия. Но предвид, че "хълмчетата" не са идеални, това няма да стане. И следващия етап се явява хоризонтално дръпнатите квадрати да са в единия цвят, а вертикалните в друг. Но като се наканя да ги боядисам, което при мен е основния зор, ще продължа темата с някоя и друга снимка.
Весели Празници и незабравимо посрещане на Новата Година ви желая! :)

Тема "Моля за бърза помощ относно материал за декоративна мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: