Всичко за дърводелството
xnikolanx - напреднал
Здравейте! Трябва ми машина с която да си правя сам дъски, от които после да си построя къщичка. Как се казва такава машина с коятосе правят дъски? Ако има мн видове такива машини ,кажете ми най-евтиния вариант :)
taran - специалист
А,от какво ще правиш дъски...От трупи,от греди...
Не,че много разбирам,но правенето на дъски е поредица от дейтвия,извършвани с различни машини.
Гатер,дето да ти разбичи дървото на отделни дъски,банциг или зиркуляр,да направиш дъските на определена ширина,абрихт или щрайхмус,да ги зафиниш,така да се каже.
ivanovbg - майстор
Май най евтиния вариант е да си ги купиш готови или да занесеш материала в някоя дърводелна да ти го обработят. Машините са скъпи.
xnikolanx - напреднал
taran написа:
А,от какво ще правиш дъски...От трупи,от греди...
Не,че много разбирам,но правенето на дъски е поредица от дейтвия,извършвани с различни машини.
Гатер,дето да ти разбичи дървото на отделни дъски,банциг или зиркуляр,да направиш дъските на определена ширина,абрихт или щрайхмус,да ги зафиниш,така да се каже.
Ами зафиняването не ми е толкова проблем. Да са дъски за строеж на дървена къщичка :) От самото дърво да разбичи на дъски, за това питах. Благодаря :)

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... gEqiE&NR=1 това гатер и банциг/зиркуляр комбинирано ли е или е само гатер? :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Що бе Вадиме, тва е подходящо, що да не си го купи? Направо го слага в гората, реже си дървета и директно си бичи дъскички за къщичката - по екологично от това кво искаш? Човека си пада по екологията.
EDI - майстор
:lol: Колега xnikolanx , както казаха по-горе, или готов материал или даваш трупи за разбичване или обработка.Какви размери ще е сградата.Според мен готов материал си вземи и само го мини на абрихта и шрайхмуса, щом ти се занимава.Това, което искаш е в общи линии работа на цял завод за дървообработка.Може са си вземеш един комбиниран абрихт-щрайхмус, като най-евтиния китайски вариант е към 540-580 лева в България, обработва дъски до 150 мм ширина.
nikolson - майстор
Точно така! Като вица:
-Как се вкарва слон в хладилник?
-Много лесно. Отваряш вратата, бутваш слона вътре и затваряш вратата.

Тази машина струва колкото къщичката, която искаш са построиш. Но няма да е достатъчна.
todor_tsanov - специалист
xnikolanx написа:
Здравейте! Трябва ми машина с която да си правя сам дъски, от които после да си построя къщичка. Как се казва такава машина с коятосе правят дъски? Ако има мн видове такива машини ,кажете ми най-евтиния вариант :)
що се бъзикате с момчето ето ти прост и ниско бюджетен вариант http://www.batak-bg.com/POMINAK.htm

Прикачен файл

Без име11.jpg
Без име11.jpg (110.57 KиБ) Видяна 7220 пъти
Последна промяна от todor_tsanov на пет мар 22, 2013 8:49 am, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
todor_tsanov написа:
xnikolanx написа:
що се бъзикате с момчето ето ти прост и ниско бюджетен вариант http://www.batak-bg.com/POMINAK.htm
Да бе, да! :-D

Тема "Трябва ми машина с която да си правя дъски, как се казва?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: