• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
nikibol - специалист
Здравейте.
Реших да правя изолация /вътрешна/ с фибран.
Налепих фибрана, дюбелирах го, отгоре мрежа и циментова щпакловка за фибран с фибри.
Върху всичко това направих шпакловка със сатен гипс /2-3 ръце/.
След хато направих едната стена, на другия ден влизам да правя и другата и .... чува се едно мн. силно пукане от шпаклованата стена.
Въпросът ми е: От какво се получава това пукане и как да го отстраня докъто е време, че съм се захванал да правя и др. стени, но съм все още на 1-ва ръка. Къде ми е грешката?????
Благодаря Ви предварително.
gechev - специалист
А мрежичка сложи ли? Като си шпакловал. Мрежата трябва да обхваща и съседните стени , защото фибрана е изолатор , а останалите стени не са , а има различни темпе ратурни разширения.
nikibol - специалист
gechev написа:
А мрежичка сложи ли? Като си шпакловал. Мрежата трябва да обхваща и съседните стени , защото фибрана е изолатор , а останалите стени не са , а има различни темпе ратурни разширения.
Сложил съм мрежа която обхваща и съседните стени.
Проблема се почви след нанасянето на покритието сатен гипс, но не знам каква е причината и как мога да е отстраня.
iva6ki - специалист
nikibol написа:
Налепих фибрана, дюбелирах го, отгоре мрежа и циментова щпакловка за фибран с фибри.
Ако си направил това упражнение в един ден,от там идва проблема.Не може да се оправи.
Удряш една молитва и чакаш да изсъхне,ако не спука шпакловката добре иначе поправяш
и караш следващата стена като изчакваш лепилото зад изолацията да дръпне преди да я
шпакловаш.Все пак са мокри процеси и има технологично време.
nikibol - специалист
iva6ki написа:
nikibol написа:
Ако си направил това упражнение в един ден,от там идва проблема.Не може да се оправи.
Удряш една молитва и чакаш да изсъхне,ако не спука шпакловката добре иначе поправяш
и караш следващата стена като изчакваш лепилото зад изолацията да дръпне преди да я
шпакловаш.Все пак са мокри процеси и има технологично време.
С шпакловката на циментова основа за фибрана привърших шпакловането преди около 4-5 дни.
Не е ли достатъчно това време за да може да изсъхне материала?????
iva6ki - специалист
Ами значи не е от това.Ако не си зазидал мишка :lol: незнам от какво друго да е.
nikibol - специалист
Днес се поогледох и забелязох, че по стената със сатена има мн. малки напуквания. Явно няма да стане работата със сатена. Ще трябваа шкурене на стената от сатена и след това.. някаква финна шпакловка на циментова основа, но каква да е тя????
Не знам каква шпакловка да взема???? Помагайте.
VLADO66 - майстор
Бяла циментова шпакловка,само че сатена трябва да го изстържеш изцяло.Например това http://marisanbg.com/bg/teraflex-byala- ... UYTvP9uvxA
mrdds - специалист
CT 127 на церазит съм ползвал и съм много доволен.Идеален е и е страхотно бял.Използвах го за финишно покритие.Преди него по-дебело шпакловах с СТ 29 там където се беше отлюпила старата шпакловка.Изобщо комбинацията на тия двете е страхотна.Дори може да минеш само с 29,аз лично не намерих особена разлика,но в магазина така ме съветваха така и направих.Първо с 29,после с 127 за финално.Засъхва бавно,не се напуква и е циментова.
Marisan - специалист
Здравейте,
Много добра идея е да премахнете първо гипсовата шпакловка преди да положите циментова такава. Колкото до проблема Ви, за да можем да Ви помогнем ще се нуждаем от снимков материал.
Съвсем грубо можем да очертаем следните вероятности:
• Ако пукнатините по стената Ви са като паяжина, тоест малки и много на брой, то тогава е възможно слоят положена шпакловка да е бил прекалено тънък, а самата тя да не е била финишна.
• Ако пукнатините са големи и силно изразени това е белег, че основата отдолу „работи“, тоест протичат процеси на съхнене, разширяване и други.
Ако отчупите парче от гипса и при стриването му с пръсти го усещате фин като сол, то това е белег, че той е вече хидратиран, тоест поел е прекалено много влага. Причините за това са различни, като най-често се приема, че е престоял прекалено дълго в кофата. Гипсът трябва да се усеща твърд като камък при стриването му и това е доказателство, че е качествен.
Въпреки всичко написано ние не можем да изкажем категорично мнение по Вашия въпрос. Ето защо още веднъж Ви молим да ни предоставите снимков материал, за да имаме по-голяма възможност да сме Ви от полза.
Що се отнася до самия финишен слой, ние препоръчваме да използвате супер фина бяла сатенена шпакловка, която е предназначена за извънредно гладко шпакловане: http://marisanbg.com/bg/teraflex-byal-s ... Uho-De3SW8
  • 1
  • 2

Тема "Силно пукане при вътрешна изолация с фибран." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: