• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
chano3891 - специалист
Здравеите и добро утро на всички. Въпроса ми е може ли този FM предавател да се направи да предава на 27.145 Mhz или 27.195 Mhz трябва ми за един бебе фон на които предавателя е унищожен до неузнаваемост а приемника работи. Приемника поддаржа и двете честоти. Ако този не става моля даите ми схема елементите ги имам почти всички без тример кондензатора.

Прикачен файл

product_18733[1].png
product_18733[1].png (77.55 KиБ) Видяна 4331 пъти
fox_vt - майстор
Може и да може ама едва ли ще уцелиш точните честоти без апаратура :)
AAsat - специалист
Като гледам печатната бобина, мисля че пренастройката ще е на практика невъзможна. А какво ще стане с модулацията и с лентата на излъчване не ми се мисли. В момента вероятно излъчва в лента поне 50KHz, а в диапазона 27MHz лентата трябва да е доста по тясна. Мисля че ако има голяма необходимост да се ползува и искаш да си направиш сам предавателя, трябва да търсиш схема за съответния диапазон ( от схемата до реално работещо подобно устройство не е много близко). Задачата не е от най-простите.
chano3891 - специалист
темата я пуснах в промеждутък когато форума работеше и от три дни немога да вляза а ето и схемата.

Прикачен файл

FM predavatel.png
FM predavatel.png (28.62 KиБ) Видяна 4229 пъти
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Схемата, работи - правил съм 2 броя. Хваща се на радио на FM. Лошото е че се хваща на няколко места на обхвата. Микрофона е доста чувствителен.
Имаше няколко варианта на захранващо напрежение, което определя мощността на излъчване (подменяха се 2-3 резистора). При 12V захранване и даваха 200м.
Радио нямаш ли или целта е да не бърка радиата?
Аз бих сложил (грубо сметнато) 56pF паралелно на C7 и настройваш C7. Не съм сигурен че ще стане точно с 56pF затова бих пробвал ако не стане и със 43pF и 69pF.
Приемника и предавателя един до друг включени и усилени и настройваш C7 докато почне да пищи. За предпочитане с пластмасова отверка.
miroton - майстор
http://www.kn34pc.com/construct/mickey_rtx-27.htm
http://www.kn34pc.com/construct/mickey_rtlf_27mhz.html

Имам още схеми,но настроиката ще ти бъде много трудна-ще съжаляваш за нервите и изгубеното време.
chano3891 - специалист
точно че неискам да смущавам радио станциите а имам приемник от бебе фон на тези две честоти които работи.
предавателя на бебе фона е изгорял до неузнаваемост.
Ivanov388 - специалист
.
Последна промяна от Ivanov388 на нед мар 31, 2013 9:40 pm, променено общо 1 път.
chano3891 - специалист
еи това е бебефона незнам с каква модулация е. Току що ми направи фпечатление че като чаткам по безжичната клавиатура и приемника чатка.

Прикачен файл

DEC2EA0C1E5AEBF1A90A002481B479E9__80494_zoom.jpg
DEC2EA0C1E5AEBF1A90A002481B479E9__80494_zoom.jpg (36.28 KиБ) Видяна 4082 пъти
hidrazin - майстор
Току що ми направи фпечатление че ще си купуваш нов бебефон още повече че като чаткаш по безжичната клавиатура и приемника чатка.
http://prodavalnik.com/detski-bebefon-bertoni-i20166451
Същия бебефон
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "FM предавател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: