• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gechev - специалист
Гадни и мръсни циментаджии. Само мислят как да оскъпяват продукцията си. Това е ционистки заговор. Световна конспирация, която цели да ни пораснат още няколко ръце за да сме още по ефективни. :-D
torbalan - Дървен философ
crez, като технология мисля, че ще стане... Газове ще се отделят само при гасенето на варта... Един по-голям вентилатор решава проблема с газовете... После ще имаш мазе с каменни стени без цимент в тях, обаче пак ще имаш радон...

Радона е горе-долу равномерно разпределен в атмосферата. Той е продукт на естествения разпад на урана.

Концентрира се в мазетата на сградите, защото е по-тежък от въздуха, а не защото там се произвежда повече :)

Ще цитирам част от статията, която са публикували колегите от АЯР-а.
...
Радонът (радон-222) е радиоактивен инертен (благороден) газ, по-тежък от въздуха. Образува се при алфа-разпадането на атомните ядра на радий-226, който е дъщерен продукт в уран-радиевото семейство с родоначалник уран-238...
....
Естественият уран е разпространен по цялата земна кора, като неговото съдържание се оценява средно на 3.10-4 % (средно около 3 грама в 1 тон земна маса). Съответно радонът, като член на уран-радиевото семейство, е разпространен навсякъде по Земята - в почви, скали, минерали, води, въздух....
Проектирани сме да живеем при доста по-високи нива на радиация, така че кой знае какъв смисъл да се притеснява човек от радона, лично аз не виждам...
caribi - специалист
Друга римска технология е слагане на олово м/у камъните :!: . Малко скъпо ,ама няма радон. Друг евтин материал е да се слепят камъните с кал -това се получава като се смеси пръст с вода , водата да е по малко :idea: Друг вариант е да се обработят камъните в правоъгълна форма и като се наредят да няма пролука м/у тях - може да се видят например на светилището на Старосел - невероятна обработка :yawinkle: Абе идеи да искаш :rolleyes: Като се сетя за други пак ще пиша :weedman:
nikolson - майстор
Виждал съм зид с олово, но то се слага в специални отвори, камък върху камък, за заклинване в ъгъла. А радона е инертен газ като криптона, аргона и неона. В цимента има хром (явно си чул-недочул), но си има норми. И това се отнася (по памет) за шест валентния хром. Иначе, ако щеш вярвай, хромирани предмети край теб бол, нищо не ти е станало, както казваш си жив и здрав. :?
SMITH 357 - специалист
xnikolanx ти нали в една друга тема искаше сам да си правиш (бичиш) дъски, за да си построиш дървена къща? Сега пък искаш каменно подземие, ама без цимент? А пироните и винтовете с какво ще замениш? С медна тел и лепило "Капчица"? Нещо май, а!?!? А вместо входна врата да ти препоръчам гумиран брезент? И един рояк светулки да ти светят екологично.

Честно казано по-щури въпроси скоро не бях чел.
SMITH 357 - специалист
И защо ни заблуждаваш, ти вече си решил къде ще живееш! Ако това на снимката, която си качил във фейса си ти.

Прикачен файл

481061_511692038876703_139285833_n.jpg
SMITH 357 - специалист
Трябва ми решение в какво мога да съхранявам вода за питейни нужди
Трябва ми заместител на цимента. Идеи?
Трябва ми машина с която да си правя дъски, как се казва?
Въпрос.. за мъхове,храсти и вода над сградата

Сега като видях какви теми си напускал разбрах, че се каниш да живееш екологично поне 30-40 000 години. До тогава ще измислят много нови технологии, но ти ще бъдеш високо в планината, в каменното (без цимент) мазе и нищо няма да научиш за тях. За това пускай подобни теми и дерзай!

Сори за спама, спирам да пиша, че ще спомена нещо за едни хора в бели престилки.
valpen - напреднал
Радона е горе-долу равномерно разпределен в атмосферата. Той е продукт на естествения разпад на урана.

Концентрира се в мазетата на сградите, защото е по-тежък от въздуха, а не защото там се произвежда повече :)

Проектирани сме да живеем при доста по-високи нива на радиация, така че кой знае какъв смисъл да се притеснява човек от радона, лично аз не виждам...[/quote]

По скоро понасяме по-високи нива на радиация, дори има региони с естествено завишен радиационен фон, които се класифицират като по-здравословни за живот /главно заради по-ниското ниво на респираторни заболявания, радиацията трепе вирусите :-D /.
Колегата, отворил темата едва ли е безпочвен параноик ... Официалната ни медицина и статистиката и скоро няма да каже защо в определени градове на тракийската низина, бургаско и софийската котловина заболяванията от нелечима болест на белите дробове е с пъти по-голяма от средната за страната и каква е връзката с "благородния" радон...
Съвременната цивилизация е пълна с подобни заплахи за здравето и само перфектно конструираният и самовъзстановяващ се човешки организъм ни спасява ...засега
kolcho - специалист
xnikolanx написа:
Сиг ли, че не слагат радон?
Слагат, слагат - сиг съм!
mitaka_vk - специалист
И вулканичната пепел слагат,а пък тя колко е опасна... особено по време на изригване.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Трябва ми заместител на цимента. Идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: