• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tinalex - специалист
Боже ,защо всички не пийнат по една малка и да се успокоят малко.Главата ме заболя от толкова мъдри мисли на едно място.Наздраве. :partyman:
bulhomes2 - майстор
Верно ли те заболя главата от темата? Много бих се радвал да се запознаем. Че да видя в какъв свят живееш...
nikolson - майстор
Допускам че в негасената вар има по-високо ниво на радиация. Просто, практиката казва, че изкопаемите материали имат по-високи нива на радиация от останалите.
jekasus - майстор
caribi написа:
Друга римска технология е слагане на олово м/у камъните :!: .
По-точно се правили канали в камъни, слагали цигански скоби и са заливали с олово. Тук в Русия точно това се нарича "пирон".
Стара и перфектна технология. Стария хоросан пак не е същото, което сега си представляваме.
За лудия фен на екото, автора на темата - къщата ми е на сто години и няма бетон в зидарии.
stivemaster - майстор
Въъъъ , :prayer: потресен съм, да пази господ, як въпрос в тази тема #-o , съдържателен !
xnikolanx - напреднал
caribi написа:
Друга римска технология е слагане на олово м/у камъните :!: . Малко скъпо ,ама няма радон. Друг евтин материал е да се слепят камъните с кал -това се получава като се смеси пръст с вода , водата да е по малко :idea: Друг вариант е да се обработят камъните в правоъгълна форма и като се наредят да няма пролука м/у тях - може да се видят например на светилището на Старосел - невероятна обработка :yawinkle: Абе идеи да искаш :rolleyes: Като се сетя за други пак ще пиша :weedman:
Това с оловото мисля, че се шегуваш :mrgreen: Освен това оловото е мн токсично(но долових тънката шега за протекция от радиацията). Иначе за правоъгълните камъни можеби е добра идея, но как да си направя такива камъни с каква машина или откъде да ги купя в такава форма? И какъв вид камъни ще са най-удачни? Смисал да са здрави да не се ронят и т.н.
nikolson написа:
Виждал съм зид с олово, но то се слага в специални отвори, камък върху камък, за заклинване в ъгъла. А радона е инертен газ като криптона, аргона и неона. В цимента има хром (явно си чул-недочул), но си има норми. И това се отнася (по памет) за шест валентния хром. Иначе, ако щеш вярвай, хромирани предмети край теб бол, нищо не ти е станало, както казваш си жив и здрав. :?
Добре ама оловото нали също е мн токсично, ще отрови почвата отгоре която смятам да използвам.
SMITH 357 написа:
xnikolanx ти нали в една друга тема искаше сам да си правиш (бичиш) дъски, за да си построиш дървена къща? Сега пък искаш каменно подземие, ама без цимент? А пироните и винтовете с какво ще замениш? С медна тел и лепило "Капчица"? Нещо май, а!?!? А вместо входна врата да ти препоръчам гумиран брезент? И един рояк светулки да ти светят екологично.

Честно казано по-щури въпроси скоро не бях чел.
Пироните няма да са толкова голямо количество като цимента. Дървената къща е с други цели :wink:
SMITH 357 написа:
Трябва ми решение в какво мога да съхранявам вода за питейни нужди
Трябва ми заместител на цимента. Идеи?
Трябва ми машина с която да си правя дъски, как се казва?
Въпрос.. за мъхове,храсти и вода над сградата

Сега като видях какви теми си напускал разбрах, че се каниш да живееш екологично поне 30-40 000 години. До тогава ще измислят много нови технологии, но ти ще бъдеш високо в планината, в каменното (без цимент) мазе и нищо няма да научиш за тях. За това пускай подобни теми и дерзай!

Сори за спама, спирам да пиша, че ще спомена нещо за едни хора в бели престилки.
Не смятам да се изолирам от света. Има си причина да искам нещата които искам и към които се стремя, не гледай толкова повърхностно.. И да аз съм това на снимката :)
stancho123 - специалист
А вземи си спраскай компютъра и го предай да го рециклират или го стопи и си направи дограма ,течни пирони за камъните и такива.

А относно помещението ,прави си кофраж голям лее се бетон и се хвърлят камъни в него ,като преди това са почистени и от това няма по здраво.
Ако искаш викни някой стар майстор да ги мука и реди с хоросан и такива.
Щял си да ги изолираш ,ами щом си толкова еко ходил ли си в завод примерно на фибран?
Нивите около завода виждал ли си?
Планините около заводите виждал ли си?

Така ,че господин еко ходи пий едно голямо и студено ,шибни си една бетонена стена и така.
Не знам дали не живееш в бетонно жилище или по точно панелка и всичко около теб е бетон и нещо те е прихванало ,затова препоръчвам да ходиш да си тунинговаш голфа и това от мен.Най вероятно имаш голф ,не вярвам да е някаква класическа примерно волга.
:lol:
Айде нищо лично...
xnikolanx - напреднал
stancho123 написа:
А вземи си спраскай компютъра и го предай да го рециклират или го стопи и си направи дограма ,течни пирони за камъните и такива.

А относно помещението ,прави си кофраж голям лее се бетон и се хвърлят камъни в него ,като преди това са почистени и от това няма по здраво.
Ако искаш викни някой стар майстор да ги мука и реди с хоросан и такива.
Щял си да ги изолираш ,ами щом си толкова еко ходил ли си в завод примерно на фибран?
Нивите около завода виждал ли си?
Планините около заводите виждал ли си?

Така ,че господин еко ходи пий едно голямо и студено ,шибни си една бетонена стена и така.
Не знам дали не живееш в бетонно жилище или по точно панелка и всичко около теб е бетон и нещо те е прихванало ,затова препоръчвам да ходиш да си тунинговаш голфа и това от мен.Най вероятно имаш голф ,не вярвам да е някаква класическа примерно волга.
:lol:
Айде нищо лично...
Можеби ирония, но съм завършил Геодезия, а дядо ми беше професионален зидар и правеше къщи от основата до самия край, но уви вече нее жив да го питам..
ivanovbg - майстор
Да бе - геодезия - ама друг път. Да не знаеш какво има в цимента?
crez - майстор
Колеги, май това момченце ни хвана за рибки и ние му се вързахме. :^o В три теми раздвижи форума. Край аз преставам да пиша. :axe: Пия две ракии със зелена мещана салата, жената метна във фурната едно тлъсто еко свинско джоланче с много меродии,ще го залея с домашното си червено вино :drinkers: и сбогом чиста съвест :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Трябва ми заместител на цимента. Идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: