Чао Франческо
http://www.youtube.com/watch?v=T80_DV2CQhU Това пък е маняшко http://www.youtube.com/watch?v=7JGRVTrBzS8
filmatoplo написа:Димчо здравей , там където си гледал тези котли Марина и Дефро -сградите аналогични ли са по квадратура и разхвърляност (стаи,кухни,флоаета,разнонатовареност през сезона) близо ли са по мощност до твоята нужна , какъв им е разходаСградата с котел Marina (D'Alessandro Termomeccanica) е с по-малка квадратура (около 700 м2), представляваща съвкупност от малък хотел, ресторант, 10 стаи, вътрешен басейн, т.е. не може да се направи дори приблизителна аналогия с моята сграда. Посещава се предимно през петък вечер, събота и неделя. Докладвам за останалите особености: котелът е с мощност 100 кВт, гориво - пелети, разход на денонощие - средно 160 кг при цена 300 лв. с ДДС за тон(?), има 2 бойлера по 500 литра и соларна инсталация с 15 соларни колектора с неизвестен капацитет.
Сградата с котел Defro Duo Uni е частен дом - двуетажен, обща РЗП - около 350 м2, новопосторена с вътрешна и външна изолация. Котелът е с мощност 53 кВт, среден разход на пелети - 150 кг на денонощие при цена 420 лв. без ДДС за тон. Има бойлер 300 литра, слънчевите колектори не са включени, тъй като в момента все още се извършват строителни работи вътре в сградата и работници постоянно влизат и излизат - предполага се, че разходът не е оптимизиран.
Сградата с котел Defro Agro Uni с мощност 53 кВт е частен дом, двуетажен, с обща РЗП около 300 м2, с надеждна вътрешна и външна изолация. Разход на гориво - 80 кг/денонощие при цена на пелети - 500 лв. с ДДС за тон. Има бойлер 300 литра, няма слънчеви колектори. Коминът не е от най-подходящите - по-тесен е от необходимото според заключението на собственика.
И тримата собственици са "обвинени" в многоженство, тъй като прекарват времето си освен при съпругите си, също и при котлите. Човечеството не познава по-блажено ухилени физиономии от техните, а на моменти вият от задоволство. Дано и за в бъдеще се радват на безпроблемно работещи отоплителни инсталации.
filmatoplo написа: Кой котел повече ти грабна очитеНе знам дали съм прав, тъй като съм "новобранец", но котелът Marina създава впечатление за малко по-добър дизайн, а относно евентуалните му предимства в експлоатационно отношение ще разберем в бъдеще..