Много интересна и все по-често дискутирана тема.
leonardo_vd - модератор
крум написа:

Ако ползваш перлит, някъде един колега беше споменал, че е добре над перлита да сложиш найлон с цел да не се разпрашава и разхвърля, когато слагаш плоскостите.
Аз набутах вата между гредите, но ако тогава се бях сетил, бих натъпкал
Аз съм този колега и има цяла статия за прословутия сух под.
крум - специалист
:-D
Леонардо, извинявяй, че се поддадох на мързела... по принцип търся с търсачката и слагам и линк към статиите, ама пуста глава - не помни подробностите, а като не бях сигурен и в коя точно статия за сух под става дума, реших да не цитирам имена, а да оставя всичко в ръцете на заинтересования - той да се мори с търсачката
leonardo_vd - модератор
крум написа:
Леонардо, извинявяй, че се поддадох на мързела... по принцип търся с търсачката и слагам и линк към статиите, ама пуста глава - не помни подробностите, а като не бях сигурен и в коя точно статия за сух под става дума, реших да не цитирам имена, а да оставя всичко в ръцете на заинтересования - той да се мори с търсачката
Няма за какво. А до автора на темата : Ами поразгледай темата за сух под (първата в този форум) и сам прецени кое е по-добре за теб.
bibiqn - специалист
leonardo_vd написа:
крум написа:
Няма за какво. А до автора на темата : Ами поразгледай темата за сух под (първата в този форум) и сам прецени кое е по-добре за теб.
Прочел съм всичко в този форум за сухият под но там пише как се прави а не с какво може да се импровизира (конкретно моят случай).Затова и пуснах темата Гф или Осб.И конкретно исках някой с случай като моят как се е справил.За най-доброто всеки знае как се прави,но аз не разполагам с кой знае какви средства.Ако не ви харесва тема я истрийте.
А да не забравя да пожелая Щастлива 2008 на всички българи.
leonardo_vd - модератор
bibiqn написа:
leonardo_vd написа:
крум написа:
Прочел съм всичко в този форум за сухият под но там пише как се прави а не с какво може да се импровизира (конкретно моят случай).Затова и пуснах темата Гф или Осб.И конкретно исках някой с случай като моят как се е справил.За най-доброто всеки знае как се прави,но аз не разполагам с кой знае какви средства.Ако не ви харесва тема я истрийте.
А да не забравя да пожелая Щастлива 2008 на всички българи.
Мисля ти беше обяснено. Весело посрещане на новата година.
Profi Stroi - специалист
Весело посрещане на Новата 2008 но защш търсиш алтернативи за сух под при условие че на пазара си има всички материали за такъв под
Особенно пък посипката да замениш с перлит е несериозно
prascho - майстор
Най- бързо и без много усилия е : пробиваш няколко дупки в дюшемето и вкарваш строителна пяна. Така няма да ти скърца дюшемето. Покрай стените залепваш 1см дебела минерална вата. Слагаш 2 см посипка минимум и отгоре два реда гипсфазер.
Втори вариант-махаш дюшемето, сгурията и преминаваш към първи вариант. Може да добавиш и 2 см фибран. -скъпичък варинат.
Трети вариант- махаш дюшемето, но ако то ти скърца, причината е в гредите и трябва да махнеш сгурията да сложиш строителна пяна между плочата и гредите така че да елиминираш скърцането. Между гредите може да попълниш с вата или с друг вид изолация и ако си решил да слагаш паркет или друга подова настилка може върху гредите да наковеш осб или старото дюшеме ако много не си го изпочупил с цел икономия на средства. Този вариант не се характеризира с много добри шумоизолационни качества, но пък какво ти пука като комшиите от долния етаж следят кога ходиш до тоалетната или правиш секс на пода :).
И още нещо- перлита аз не го признавам като изолационен материал и ако комшиите от долния етаж добре си отопляват помещенията го направи с него, така топлият въздух от техния апартамент ще идва при теб. Ако у комшиите е кучи студ използвай изолационни материали с по-нисък коефициент на топлопредаване.
bibiqn - специалист
Скърцането е от самите дъски.Просто са поизгнили с годините и вече се вижда как се огъват при стъпване.Гредите мисля че са здрави тъй като миналото лято там кадето ни бе6е нещо като килер правих баня и махнах цялото дюшаме гредите си бяха здрави.Самите дъски от горе кадето са ковани са поизгнили.
housedoktor - майстор
bibiqn написа:
Искаш да кажеш да сложа ПДЧ а не осб?И това съм го мислил но незнам дали няма да имам пр.С пдч-то значително по евтино ще ми излезе.Пробвано ли е или само на теория?За ламината още не съм решил като дебелина.За сега само събирам информация и другият месец започвам да къртя :).
С ПДЧ става но незнам дали се намират от специалните за целта.Те са импрегнирани и със сглобка
bibiqn - специалист
С ПДЧ става но незнам дали се намират от специалните за целта.Те са импрегнирани и със сглобка[/quote]
Имах предвид обикновено пдч.Май ше остана с варианта със сух под от ГФ,но незнам каде ще намеря.Днес проверих в един магазин за стр.материали но нямат такова животно ГФ :).Живея в малък град и трудно ще намеря.

Тема "Подмяна на Дюшаме с Ламинат?Гипсофазер или Осб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: