Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vitrinabg.com - специалист
От скоро и аз съм се замислил за такова ремаркенце само,че за моторното ми колело.Влез в ytub и напиши bicycle trailers има идеи.Хората са творили :-D http://www.youtube.com/watch?v=t395mDaXgnk
VLADO66 - майстор
Според скромното ми мнение колелата трябват да имат качествени капсуловани лагери.Посочените по-горе се съмнявам че ще издържат по.висока скорост/понеже са малки ще се въртят на доста високи обороти/ и да не вземат да се подпалят/да им замине циментацията/
vitrinabg.com - специалист
Е висока,висока колко да е висока с велосипед?
nv952 - майстор
vitrinabg.com написа:
Е висока,висока колко да е висока с велосипед?
без количка карам с 26 28 км/ч а с количка незнам но с повече от 15 няма да е
nv952 - майстор
shotik написа:
nv952 написа:
shotik написа:
nv952,иди в някой голям магазин и разгледай количките за пазаруване,хвани и бутни на ляво ,на дясно и ще разбереш как става.
имаш предвид колички от моловете.
Да ,същото е и с инвалидни колички,задвижвани ръчно,дори и контейнерите за смет са с колела на този принцип,колелцата на офис столове и много други.
ок а после как се съединяват в едно аз мисля да взема някоя тръба и да я набия в колелата но после как да ги закача към количката за да се движат настрани?
Изображение
alsted - майстор
Не съм сигурен, че разбирам за кое питаш - малкото колелце от първата снимка как е реализирано или как е при каручката?
nv952 - майстор
Първото колелце от първата снимка е реализирано като на количката в най горната част (на 3 та снимка съм го направил) и монтирана дъска която с болтове с гайки е хваната за количката.после за планката на колелцето с видии 4 см към дъската с една летва 4см на 4 см квадрат тегля количката но като е за колелото не мога да завивам хубаво Аз искам като махна това колело да сложа две такива http://bazar.bg/pics/864/8644384165.jpg и ще ги съединя с една тръба но после искам както при каручките ПРЕДНИТЕ КОЛЕЛА се въртят на ляво и на дясто така и мойте да са но неразбирам как да ги захвана на количката за да могат така да изпълняват функцията.Видях въпросната количка от продавалник че нейните предни гуми могат и ме интерсума устройството.
Илчо Илиев - майстор
Колега, не знам защо си мислиш,че като е на 4 колела, тази каручка/количка ще си решиш проблема...
Конструктивно е доста сложно да се направи с оглед размерите и най-вече масата, но за да ме разбереш ще се опитам да ти обесня...
Трябва да се направи ос, като на твоята количка,а тая ос да се монтира подвижно спрямо дъното на количката...
За най лесен вариант ,може да използваш опората от download/file.php?id=69943

,но от подвижния вариант, които се въртят, само не знам дали ще издържи на големи натоварвания...
Все пак си мисля,че количка тип рикша ще е по-удачно за теб,а това, че става нестабилна при по-голям товар...неправилно изчислен център на тежестта...
Иначе количка с 4 колела ще е поне два пъти по-тежка, по-обемиста,а и колко смяташ да товариш на нея....с 100 кила товар+ маса на количка...едва ли ще можеш с велосипед да го влачиш,а в един момент ще трябва и да спираш.....
Аз бих заложил на рикша,но с по-големи като диаметър колела, например от "сгъвайка"...
alsted - майстор
Тази скица дали ще те ориентира?
Прикачен файл:
каручка.JPG
каручка.JPG (34.64 KиБ) Видяна 5636 пъти
Размерите са примерни. При завиване "квадратния профил носещ дюшемето" се трие върху "шайбата заварена за "П"-формата", долния край на "тръбичката заварена за опашината" се трие върху "оста". Малко сложничко идва за твойта количка, но ако все пак решиш да го правиш - питай ако имаш въпроси.
nv952 - майстор
благодаря вече се ориентирах. :)

Тема "идей за преустройсто на ръчна количка към велосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: