• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
SongBird - специалист
Здравейте,

Правим тука един гардероб за спалнята. Височина 248 см. До сега все си го мислихме с една врата да се отваря цялото по вертикалата(умножено по 7 в хоризонталата). Та днеска от фирмата, която прави мебели по поръчка, ми казаха, че нямало да стане. Страшно тежки щели да станат вратите. "Аз мога да ви ги направя, ама на ваша отговорност". Мисля си - това пък що за изцепка беше??? По 7,8 панти вика ще трябват. 40 кила ще е вратата(тука съм сигурен, че нещо се обърка). И някакви такива... Това ми го каза момичето в офиса, не знам колко е наясно и доколко се е консултирала с някой.

Нещо и за височината мърмореше, нивелация и регулация, не разбрах съвсем. Тоест разбрах - колкото е по висока толкова по трудно ще излязат вратите от долу до горе да са както трябва - ама мене не ме интересува задължително колко е трудно, интересува ме дали е възможно, а ако им е трудно да кажат цена дет се вика и да си решавам.

Вратичката ще дойде към 52см широка, 238см висока(10см цокъл има отдолу), 18мм ПДЧ.

Та, някой има ли опит в гардеробостроенето, тая работа дето съм си я намислил доколко е осъществима? Питам защото много ми се иска да е една врата, но не съм сигурен дали трябва да настоявам...

И последно. Не намерих по-подходящ подфорум. В дърводелството ме досрамя, че като чуят ПДЧ да не вземат да ме пребият с камъни. Та, ако има по-подходящо място ако може някой модератор да я премести. Ако ли не здраве да е :)

Мерси
dimitarhp - напреднал
Верно се е объркал :lol: .Вратичка с такива размери, става,ще тежи 14~16 кг. (зависи какво е пдч-то),и ще и трябват точно 5 (пет) панти :yawinkle:
pipilica - майстор
Има голяма вероятност след време тази голяма врата да се изметне от вътрешни напрежения в ПДЧ-то особено ако е някво скапано. Имам случай врата плъзгаща 2100/600 горно водене стана на дъга. Ако непременно искаш такива големи врати ползвай качествен талашит.
dimitarhp - напреднал
pipilica написа:
Има голяма вероятност след време тази голяма врата да се изметне от вътрешни напрежения в ПДЧ-то особено ако е някво скапано. Имам случай врата плъзгаща 2100/600 горно водене стана на дъга. Ако непременно искаш такива големи врати ползвай качествен талашит.
Плъзгащите врати ,и вратите с панти ,"малко" се различават.Вратите с панти няма да се изметнат,въпреки размера.(не ми се обяснява защо)
maroka - специалист
Плъзгащите врати ,и вратите с панти ,"малко" се различават.Вратите с панти няма да се изметнат,въпреки размера.(не ми се обяснява защо)
Прав си - има разлика, най-малко функционална :)

Но все пак обясни защо... понеже виждам, че се "пънеш" да си Колега :)

И след като се "пънеш", най-малкото е редно да знаеш какво причинява измятането на плоскостите :) А това определено не е плъзгащият механизъм с горно водене :)

Така че...всички очакваме твоето технологично обяснение... Колега !
Да поясня: за напрежението в плоскостите, както и как тези напрежения "изчезват" посредством панти :)
dimitarhp - напреднал
Прав си - има разлика, най-малко функционална :)

Но все пак обясни защо... понеже виждам, че се "пънеш" да си Колега :)

И след като се "пънеш", най-малкото е редно да знаеш какво причинява измятането на плоскостите :) А това определено не е плъзгащият механизъм с горно водене :)

Така че...всички очакваме твоето технологично обяснение... Колега !
Да поясня: за напрежението в плоскостите, както и как тези напрежения "изчезват" посредством панти :)[/quote]

Човека си е пуснал въпроси,за да му се помогне.Въпросите са елементарни за малко, по-задълбочено,занимаващи се с темата!
Ако не знаеш, отговорите на тези въпроси ,съжалявам клиентите ти.Силно вярвам че не всички колеги се нуждаят от обяснения, по горните въпроси.
pipilica - майстор
Ха-ха нямало да се изметне с панти, явно не си виждал кво прави кофти талашит. Гледаш плочата права режеш една лента и се измята и кво праим а?
Не знам колко талашит си нарязал и обработил или само си чел това онова.
Ако искаш мога да ти предоставя крива ивица пък ти я изправи с панти.
Нищо лично, просто имам много опит.
torbalan - Дървен философ
dimitarhp написа:
...
Интересно тогава защо моята на хладилника се е изметнала... Материала е "Кроншпан" или нещо такова. Не помня вече...
velas - специалист
torbalan написа:
Материала е "Кроншпан" или нещо такова.
По-горе беше написано - качествено ПДЧ... :wink:

Ето го моя гардероб. Сам съм си го проектирал и сглобявал. ПДЧ-то е Егер или Водего...вече не помня...18мм като рамката му е 25мм. Всички вратички са с по 4 панти...евтини. :) Вече е на година и няма никъде измятане. А тези дето са правили мебели с вътрешни вратички знаят за какво става въпрос.

Може да ти помогне. :partyman:
Прикачен файл:
garderob.jpg
maroka - специалист
Човека си е пуснал въпроси,за да му се помогне.Въпросите са елементарни за малко, по-задълбочено,занимаващи се с темата!
Ако не знаеш, отговорите на тези въпроси ,съжалявам клиентите ти.Силно вярвам че не всички колеги се нуждаят от обяснения, по горните въпроси
Виждам, че си получил няколко отговора... от хора които са отчели конкретни резултати :)

Тук принципно "знаещите" помагат на начинаещите. Всеки в различен бранш и аспект. Това е една от основните идеи на форума.
От това, което си написал, не видях да дадеш конкретен съвет на Автора. Само надменно обясни на няколко човека, колко не са в час... но пък ти не виждаш смисъл да обясняваш защо.

Не мисли моите клиенти...както аз не мисля хората, които неразумно правят поръчки на човек с твоята компетентност.

Най-малкото можеше да обясниш твоята гледна точка за ПДЧ-то,плъзгащият механизъм и пантите.
... но явно не виждаш защо да обясняваш...или всъщност не искаш да обясняваш, за да не получиш колективен отговор за насоката на размисли :)
Но това не е проблем. Проблем е, че даваш съвети...а ти е малко раничко за това :)

Човек се учи ежедневно...глупавият си мисли, че винаги е прав. Тия около него не разбират, а и не му се обяснява защо :)

Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Събирам мнения за вратичка на гардероб." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: