• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Ако изобщо му се наложи да прави ремонт, то той ще е не повече от 100-150 лева максимално. При положение, че се ползва ежедневно това е напълно поносима цена. Мои апарати са влизали в бокса и знам. Единия го оправиха за 80 лева, а другия за 120 с малко чакане. Имам и такъв дето не е ходил на доктор и не е вдигал температура НИКОГА. Говоря за машини работещи ежедневно в разтояние на месеци. Повредите най-често са предизвикани от падане, чукване и подобни механични намеси. Та направи си сметка дали си заслужава. Нямам Фрониус ама го знам каква машина е :-D

Ето и един виц :-D разказан от един ентусиаст в началото на темата
Ето един пиклив Fronius - TransPocket 1500 - дето на малкия пръст на Гизми 165 не може да се опре струва от 1289 - до 1400 лева!!?? Ко като е австрийски - майната му и пет пари не давам за подобни измишльотини.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Ако изобщо му се наложи да прави ремонт, то той ще е не повече от 100-150 лева максимално.

.
Ми, да ако работи около два пъти в годината с него (което най вероятно е така при idunno)може и да не му се наложи никога ....(Което пък се отнася за всяка друга машина включително и китайска !)Относно цената на ремонта точно пък на Фрониус-а е доста солена мисля че някой беше споменал че само смачкана кутия значително надвишава споменатите 100-150лв.А някъде бях чел че има проблеми при тези Фрониус-и които са доста сериозни ...... !Но както и да е нека си го ползва със здраве !
За мен тази машина е прекалено скъпа за възможностите си а пък и по никакъв начин не оправдава средствата вложени в нея!Това е лично мое мнение !
idunno - специалист
:-D :-D аз си знам колко заварявам.И не ми дреме за ремонтите, защото мога да си ги позволя, така че по лекинко с изявленията колко и кога и какво се използва, защото са малко несериозни.Както вече казах щом съм си взел Хитачи за домашно ползване, ще оставя на будното ти въображение да се сетиш, що за техника ползвам. :) :)
agj - майстор
idunno написа:
:-D :-D аз си знам колко заварявам.И не ми дреме за ремонтите, защото мога да си ги позволя, така че по лекинко с изявленията колко и кога и какво се използва, защото са малко несериозни.Както вече казах щом съм си взел Хитачи за домашно ползване, ще оставя на будното ти въображение да се сетиш, що за техника ползвам. :) :)
Що си си мисла :? че ми звучиш доста грандоманки !
pansim - майстор
agj написа:
и, да ако работи около два пъти в годината с него (което най вероятно е така при idunno)може и да не му се наложи никога ....(Което пък се отнася за всяка друга машина включително и китайска !)
Позволи да не се съглася с теб. Минали са ми през ръцете такива китайчета, и знам какво и как дефектира :wink:
Елементарни поевтинявания има в тях, повярвай ми. Знам за какво говоря.
LazarGanev - "Велик майстор"
Имам Фрониус от 7 години, досега проблеми не е правил. Наскоро ми се наложи за един спешен обект работа с 2 машини и си взех един китаец от Драгозов на 6 пъти по-ниска цена. Не съжалявам нито за единия, нито за другия - взаимно се допълват. :wink:
agj - майстор
pansim написа:
agj написа:
и, да ако работи около два пъти в годината с него (което най вероятно е така при idunno)може и да не му се наложи никога ....(Което пък се отнася за всяка друга машина включително и китайска !)
Позволи да не се съглася с теб. Минали са ми през ръцете такива китайчета, и знам какво и как дефектира :wink:
Елементарни поевтинявания има в тях, повярвай ми. Знам за какво говоря.
Ми сигурно е така !
Но всеки който се купува евтина машина трябва да знае че поема риск,но пък и този който си е купил скъпа -също !Няма гаранция за момента на дефектиране !Аз също съм срещал най различни случай :например купуваш съвсем евтина машина и при получаването тя не работи ,или пък пак такава евтина машина която си работи перфектно и с нея се прави производство ,но пък има и Кемпи-та работещи с години безпроблемно ...но има и такива които още в гаранционния срок дефектират, даваш ги на ремонт -връщат ти ги в същото състояние и после пак и пак.... а си дал хиляди левове за Кемпи !Кофти нали !?
pansim - майстор
LazarGanev написа:
и си взех един китаец от Драгозов на 6 пъти по-ниска цена. Не съжалявам нито за единия, нито за другия - взаимно се допълват. :wink:
При Драгозов не са тези като от Хасково, нали това говорим. Има различни китайски машини, ама и тази от Драгозов не е 240лв нали :supz:
LazarGanev - "Велик майстор"
Малко повече :wink:
gogo7777 - майстор
Относно цената на ремонта точно пък на Фрониус-а е доста солена мисля че някой беше споменал че само смачкана кутия значително надвишава споменатите 100-150лв.А някъде бях чел че има проблеми при тези Фрониус-и които са доста сериозни ......
Ако търчиш при Киров за ремонт може и да си прав :-D . Да ама не.......Фрониуса е професионална марка и няма никакви фабрични дефекти камо ли сериозни. Няма там тинтири-минтири с апаратите. Познавам колеги, които са фенове на Фрониус и не съм чул да се оплакват.

Професионалната техника е несравнима със комерсиалните такива. Който работи в тая ниша професионално, цената ни най-малко трябва да го притеснява. Ако някой някога направи тест и сравнение, да симулира извършена работа между про-апарат и който и да е друг, ще се окаже, че професионалната машина е 6 пъти по-евтина от другата. И не само при заваръчната техника е така. Сигурен съм. Имах възможноста да се убедя сам в това мое твърдение, щото съм притежавал и от двата вида.

Пансим ги знае що за стока са китайските. Знае къде са тънкостите и слабите им места. Има си негов саморъчно направен инвертор и ако има търговска марка ще сложи в джоба си всички масово предлагани инвентори, та даже и по-нагоре :-D . Лично съм заварявал с неговия апарат.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: