• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17
Всички имаме коли, нали ?
velsi - Почетен майстор
Чудих се в тази тема ли да пиша или за родната полиция. Та значи излизам днес от един супермаркет и гледам светофара зелен, а държи 10 секунди и бързам да изляза. И насреща ми патрулката - спират ме. Бил съм без колан и единият ми фар не светел, както и да е. Написаха ми фиш, 50 лева била глобата, подписах, откъснаха ми моя екземпляр и си го взех. Прибирам се в къщи и го вадя да го разгледам. И какво установих: там, където трябва да пише сумата на глобата празно. Нито с думи, нито с цифри. И подпис на съставителя няма. И какво правим сега? Оказва се, че искаме да глобяваме, пък сме неграмотни. Или аз нещо пропускам?
ebahti - майстор
Неграмотни са,вервай ми!!!
petkov_75 - специалист
velsi написа:
Чудих се в тази тема ли да пиша или за родната полиция. Та значи излизам днес от един супермаркет и гледам светофара зелен, а държи 10 секунди и бързам да изляза. И насреща ми патрулката - спират ме. Бил съм без колан и единият ми фар не светел, както и да е. Написаха ми фиш, 50 лева била глобата, подписах, откъснаха ми моя екземпляр и си го взех. Прибирам се в къщи и го вадя да го разгледам. И какво установих: там, където трябва да пише сумата на глобата празно. Нито с думи, нито с цифри. И подпис на съставителя няма. И какво правим сега? Оказва се, че искаме да глобяваме, пък сме неграмотни. Или аз нещо пропускам?
Снимай го!Май е за другата тема, ама айде от нас да мине! :-D Пък и лесно можеш да го преместиш! :partyman: :partyman:
velsi - Почетен майстор
Ето го:

Прикачен файл

20130310_103536.jpg
velsi - Почетен майстор

Код: Избери всички

"(1) При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа следните данни: за самоличността на служителя, наложил глобата; за самоличността на нарушителя; за мястото и времето на нарушението; за нарушените разпоредби, за размера на глобата, която трябва да се заплати. Фишът се подписва от служителя, наложил глобата, и от нарушителя. Глобата се заплаща доброволно на място от нарушителя, след което му се дава екземпляр от фиша. Събраните суми от наложените глоби с фиш се отчитат ежедневно в съответните структурни звена към областните дирекции "Полиция"."
Кръговото не е никак опасно стига човек да спазва правилата. Всеки ден минавам по 2 пъти от там за работа.
strelec - специалист
Junak написа:
Новите стационарни камери не излъчват нищо
Стига се майтапи с хората! Да не би да хвърлят боб? :))

Моя Уистлър GT-435Xi ги лови. Има особеност, че които са насочени да те снимат в гръб ги лови по-късно (около 30-50 м.) и ако караш по-бързо може да не успееш да не намалиш достатъчно! Иначе когато е срещу теб ги лови около 300 м. преди камерата. Явно сигнала им е по-слаб от мобилните.
VLADO66 - майстор
Действително има системи от две камери които се поставят на определено растояние една от друга/стават само за междуградско без пресечки/ и изчисляват времето за преминаването между двете т.е. няма радар
strelec - специалист
VLADO66 написа:
Действително има системи от две камери които се поставят на определено растояние една от друга/стават само за междуградско без пресечки/ и изчисляват времето за преминаването между двете т.е. няма радар
За чужбина в тунели съм чувал, но в БГ още не. А ако междувременно спреш м-ду двете камери на тоя междуселски път?... :rolleyes:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17

Тема "За камерите на КАТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: