Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Стълба е с фланец. Закрепване с анкери. Другият вариант е да залееш в бетона шпилки със заварена арматура за тях или да ги хванеш за шини с гайки и това да го залееш в бетона. Предварително трябва да си ги нагласиш на необходимото разстояние за да паснат на отворите във фланеца.
За затапването на стълба - не го заварявай. Ще замине боята и цинка и веднага тръгва ръждата. Потърси тапи. Има разни по магазините - пластмасови, метални.
Закрепването на прожектора и датчика - със скоби.
Все пак преди да бетонираш ти трябват размерите на стълба и отворите.
Какъв кабел взе? Ако е СВТ може и направо в земята като под него и над него насипваш пясък. От гофре в земя няма особено голяма полза. Ако не ти се слага пясък, кабела го слагаш в PVC тръба. Гофрето може да го сложиш в бетона така че да излезе в центъра на стълба. Не заливай кабела направо в бетона.
:partyman:
stancho123 - специалист
СВТ взех ,ама мисля все пак да сложа гофре в почвата.
Така гол кабел ,нещо може да му стане знам ли...
Благодаря за всичко ,ще постна снимки като го завърша.
А относно прожектора и датчика какви скоби да използвам?
Мислех да заваря две железа и да ги хвана за тях ,ама вярно ще почне да ръждясва освен ако там където съм го заварявал не сложа боя?
Стълба принципно ще искам да го боядисат кафяво...
VLADO66 - майстор
За прожектора взимаш шпилка/продават ги на метър/ и я огъваш в полукръг на стълба.
hidrazin - майстор
Скоби да искаш
Може и с шпилка огъната, може и с такива като за тръбите на ауспухите. Там горе където ще излиза кабела от стълбът слагаш щуцер за кабел.
Изображение
В земята ако е само с гофре насипваш десетина сантиметра пясък отгоре преди да го заровиш. над пясъка се слага лента ако се наложи да се копа някога там да се разбере че има кабел.
stancho123 - специалист
И как го хващам с тая шпилка?
С нея няма ли да е грозно?
Аз мислех така да го направя:
Черното в средата е стълба ,пред него заварявам желязо за стълба което съм пробил с бормашина две дупки за винтовете на прожектора.После това зеленото е шината на прожектора отзад за захващане и я завивам с два винта за желязото с гайки.
А относно заварките и после ръждясването ,ако му сложа кафява боя както е стълба ще ръждяса ли пак?
Нали боята го пази?

После отзад на прожектора заварявам още едно по-малко желязо на което хващам фоторелето.

Това относно щуцера за кабела е доста полезно и така ще го направя ,за което ти благодаря много!
Случайно да знаеш дали го има по бриколажите и тея?

Нарисувал съм го и със шпилка как си го представям.

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (7.47 KиБ) Видяна 4819 пъти
VLADO66 - майстор
Ако ще го правиш с шпилка не я кръсгосвай така както си нарисувал.Виж дали планката на фоторелето не можеш да я хванеш на нея,като боя дисаш всичко с боя 3 в 1 няма да си личи.
hidrazin - майстор
Ако ти го боядисат прахово после всяка друга боя ще изглежда грозно и ще е различна. насочи се към такива скоби. Ина ги по магазините за авто гърнета. Там където са гайките може да хванеш и шината на прожектора. Датчика хвани за самата шина на прожектора. Щуцерите се продават в повечето магазини за ел. материали. Аз от бриколажите и тея не пазарувам.
http://www.vito03.com/parts/browse/5

Изображение

stancho123 - специалист
Това вече няма да седи грозно ,благодаря много!!! :)
Само датчика не ми е ясно как да го хвана за шината за прожектора?
Освен с още една такава скоба да хвана датчика отзад с някаква ламаринка или някакво друго желязо.
Ще го измисля как...
Благодаря много!!!
Може да си вземеш прожектор от конрад 1000W,махаш му халогенната лампа и монтираш две порцеланови фасунги,на тях две енергоспестяващи лампи по 20W,естествено с фото реле така направих на вилата ,осветена е много добре,с 40W ток на час.
hidrazin - майстор
Енергоспестяващите ламби вече не са вървежни. Много ток харчат за това дето светят и живота им е кратък. Особено на някои. :) Истината са LED прожекторите.

Тема "Стълб...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: