Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
btt - специалист
hygro написа:
:headbash: btt, този проблем не е на Бош, а и вече го дискутирахме тук:

viewtopic.php?f=39&t=34110
Е как ще е на БОШ?
Проблема си е лично мой. :)
stamenov1 - специалист
Някой знае ли какво е маслото в корпуса металния където е ексцентрика с лагера на водоструйка Бош Aquatak 10.
Мойта почна да изхвърля маслото, и като я отворих вътре беше бяла боза. Явно семерингите на буталата са поизносени.
Отделно дали и в горната част, където е зъбното колело, и връзката към мотора също е масло или е грес. И от двете места изтече бяла течност.

Смятам да и сложа диференциално масло.
Ronin - специалист
Някъде имаше цяла тема точно за това ,масло е със сигорност....!
stamenov1 - специалист
маслото, което трябва да сложиш е:
SAE 80W (редукторно)
Необходимо количество: 72гр. или 80мл.
Количеството е много важно да е точно толкова.
Инфото е от сервиза на бош
Това е от Офроуд форума.
stiv1961 - майстор
Не знам колегата дали се е справил с проблема си, но да му ползвам темата и да питам:
Подариха ми една водоструйка с проблем- пукнато пластмасово коляно. Пробвах да го залепя с двукомпонентно лепило на ,, Бизон", но е,ба си пластмасата- както велси спомена по- горе, никаква адхезия с лепилото. Даже нанесох и втори слой като бандажирах с малко стъклоплат, но файда йок- цвърчи като върбова кошница :-D . Та питането ми е: има ли в Стара Загора магазин/ склад/ резервни части за тези нискобюджетни изделия? Ако не- някакъв онлайн магазин или нещо подобно :? Става въпрос за е те това
Прикачен файл:
240320132100.jpg
Прикачен файл:
240320132101.jpg
А това е водоструйката/ с червен кръг съм отбелязал мястото на въпросното коляно, а със зелено кръгче - мястото от където цвърчи :-D /
Прикачен файл:
240320132099.jpg
Ronin - специалист
Така като гледам, това е изхода за високото налягане, ако с разтапяне не стане, няма ли начин да му ср нареже резба и да се навие примерно мека връзка.
stiv1961 - майстор
Лошото е, че църка на късата част на коляното и няма място за резба, няма и половин сант :?
Ronin - специалист
Помисли за вътрешна резба.
stiv1961 - майстор
Не знам колко е дебелината на стените, утре ще измеря. А дали мека връзка ще издържи на високото налягане :? Това ще го мисля като краен вариант. За сега търся ново коляно :)
Сега като си помислих няма как да стане с навиване на резба. Пукнатината е в тази част оградена с червено. Нито вътрешна, нито външна резба ще ми помогне.Тъй че търся магазин за резервни чаркалъци :?

Прикачен файл

250320132102.jpg
Илчо Илиев - майстор
Стив, следя темата с интерес..
Според мен е най-добре да видиш в сервиз за такава техника дали няма да ти намерят тази част от някоя изгърмяла машинка..
Иначе с лепене няма да стане и с мека връзка, дори да има как да се направи резба.....там налягането е огромно,а това коляно как е закрепено към тръбата,излизаща от помпата,би трябвало да е на резба,иначе не виждам какво би издържало..
И аз имам един керхер,но една идея по-голям от твоята машинка и макар да е Найста употреба...за сега върши работа..
Ако ти искат прекалено много пари за това коляно или не успееш да го оправиш някак, виж по битаците,братята роми мъкнат всякакви болкуци,вкл. и такива машинки,та може да се спазариш за някоя по-свястна или да ти свалят този чарк от някоя изгоряла...

Тема "Ремонт на водоструйка Aquatak 10" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: