Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте колеги,

Исках да попитам как се коригират неравностите по пода при поставянето на плочки. Повече лепило ли се нанася докато се изравни или се ползват някакви подложки. Моля да ми обясните.

За съжаление ми се налага да реша проблема без използването на саморазливна и нивелираща се смес. Предварително Благодаря на отзовалите се...
VLADO66 - майстор
Неравности е много общо казано.ако са леки се изчукват,но ако са големи си трябва замазка защото първо ще отива много лепило и второ няма да можеш да изравниш плочите като хората.пусни си един мастар с нивелир,опъни един конец през различни равнини на стаята да видиш неравностите колко са големи.
Добре, май ще се наложи да използвам замазка, за съжаление един голям гардероб ми пречи и ще мисля как на два пъти да излея сместа, защото в противен случай трябва да го разглабям, за да го изнеса от стаята.
fox_vt - майстор
Намери и отбележи на всички стени нивелирана линия след това си направи майка през средата или направо до самия гардероб.Залей часта със замазката и като стегне премести гардероба там и дозалей останалата част като ползваш линията на стената и майката от предното поле.
jekasus - майстор
fox_vt написа:
Намери и отбележи на всички стени нивелирана линия след това си направи майка през средата или направо до самия гардероб.Залей часта със замазката и като стегне премести гардероба там и дозалей останалата част като ползваш линията на стената и майката от предното поле.
Тая линия за какво по стените? Има си мастари, има и нивели.
Просто се прави замазка в стаята до гардероба(не вярвам да е по-широк от 60 см), като стегне замазката, гардероба в другия край на стаята и спокойно с мастара се довършва замазката.
jekasus написа:
fox_vt написа:
Тая линия за какво по стените? Има си мастари, има и нивели.
Просто се прави замазка в стаята до гардероба(не вярвам да е по-широк от 60 см), като стегне замазката, гардероба в другия край на стаята и спокойно с мастара се довършва замазката.

Именно това мисля да сторя, засега друг вариант не виждам...
Иначе гардероба е 2.5 метра
fox_vt - майстор
Еми линия майки все там за да вземе нивото на стаята което му е по лесно.Принципа е един и същ.
Колеги близките ми ме разколебаха да лепя плочките сам. Казаха ми, че имало много тънкости и ще ги направя некачествено. Знаете ли към кого да се обърна за професионално поставяне на плочки в 16 м2 помещение за София на разумна цена?
Pooh - майстор
tilatus написа:
Колеги близките ми ме разколебаха да лепя плочките сам. Казаха ми, че имало много тънкости и ще ги направя некачествено. Знаете ли към кого да се обърна за професионално поставяне на плочки в 16 м2 помещение за София на разумна цена?
Това, всеки го разбира по различен начин. Дефинирай, какво за теб е разумна цена - да разбудиш интереса на майсторите. :wink:
crez - майстор
За неравности се използва специален гребен със зъби под формата на половин окръжност с радиус 1.5 см.

Тема "Поставяне плочки на неравна повърхност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: