Напишете въпрос свързан със санирането.
stancho123 - специалист
jekasus написа:
При положение че около 10% е самата дограма, ефекта е минимален от нея. Затова казвам, че е за балъци.
Поне минавайте след монтажа да си запените дупките от дървени клинове, че ние няма да го правим :razz:
Защо да не го правите?
Монтажа на дограмата е направен ,след това мазачите ако щат ги режат и замазват ,ако искат ги махат и замазват.
Плащати се и ще работиш ,ако желаеш ,ако не желаеш няма да ядеш.Който не работи няма да яде. :razz:
stiv1961 - майстор
stancho123 написа:
Защо да не го правите?
Монтажа на дограмата е направен ,след това мазачите ако щат ги режат и замазват ,ако искат ги махат и замазват.
Плащати се и ще работиш ,ако желаеш ,ако не желаеш няма да ядеш.Който не работи няма да яде. :razz:
stancho123, jekasus е прав за клиновете, помисли малко. Ама пак се отклоняваме от въпроса на питащия- preslav, според мен няма смисъл от това упражнение, но не е невъзможно. Има такива ПВЦ профили, при които е възможно отварянето навън. При старите дограми са слагали ,,кепенци", които се отварят навън.
preslav - майстор
Значи разумното е да махна съществуващия троен стъклопакет в дървена рамка и да си сложа Н-камерно ПВЦ със същия стъклопакет?
Съзнавам, че моя е грешката, че не казах с какво разполагам до момента, но вече го уточних и въпросът ми си остава.
Имам и тераса, но инвестицията за остъкляването и, особено ако се узакони, ще е в пъти по-голяма от дублирането на дограмата, та това ме провокира да мисля в тази посока.
VLADO66 - майстор
Помисли и за неприятния конденз които неминуемо ще се появи между двете дограми.Не случайно дистанционерите на стъклопакетите са пълни със силикагел.
torbalan - Дървен философ
Конденза няма да е повече, отколкото е в момента на съществуващата дограма.

preslav, това да си махаш съществуващата дограма и да слагаш вълшебна амнайсекамерна е пълна глупост.

Ако сложиш втора дограма, пред съществуващата, разбира се, че ще има и по-добра шумоизолация, и по-добра топлоизолация...
preslav - майстор
Трябва да направя и още уточнения - в момента съм премахнал фалцовете на старата дървена дограма, в така оформената каса съм поставил трислоен стъклопакет, а в просвета на вратата съм вградил ПВЦ каса с врата - стандартен 2 слоен стъклопакет. Трислойният стъклопакет е от няколко години, ПВЦ вратата от тази есен. Направи ми впечатление, че сутрин (понякога) конденз имам само в района на дистанционера на трислойния стъклопакет, а в същото време цялото стъкло на вратата е запотено - очевадна е разликата между трислойния и стандартния стъклопакет, но всички знаем, че най-много топло се губи през прозорците, че за това искам да дублирам схемата, но ми се ще да чуя мнения на хора, които вече са реализирали подобен проект, за да се види колко е "неприятния" конденз между двете дограми, какви други ефекти има, каква да е външната дограма, че на ПВЦто все още му нямам голяма вяра и т.н.
bulhomes2 - майстор
Виж тая тема - viewtopic.php?f=80&t=41157&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0 Човека баш такава е направил.
preslav - майстор
bulhomes2 написа:
Виж тая тема - viewtopic.php?f=80&t=41157&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0 Човека баш такава е направил.
Благодаря за линка, прочетох цялата тема с интерес и внимание, все повече се убеждавам, че от подобно начинание има полза, единственото ми притеснение е ако направя стъклата "по-топли" от околната зидария, дали сегашния конденз няма да започне да се "лепи" по стените - в момента стените около прозорците не са топлоизолирани и тук изниква въпроса, при изолиране на стените колко и каква изолация да се ползва?
torbalan - Дървен философ
За да няма конденз - вентилация и отопление... :)

Където е най-студено, там ще се появи конденза. Ако сега няма конденз по стените, няма да се появи в бъдеще, ако направиш джама по-топъл :)
marmoz - специалист
torbalan написа:
За да няма конденз - вентилация и отопление... :)

Където е най-студено, там ще се появи конденза. Ако сега няма конденз по стените, няма да се появи в бъдеще, ако направиш джама по-топъл :)
Торбалане може да се появи защото освен по топъл ще стане и по херметичен ...... :)

П.П.А относно n-Камерните дограми,съм гледал клиенти дето броят сумарният брои на камерите,а не наи-контактна зона ...... та затова ще замълча....... засега....... :-D

Тема "втора дограма пред съществуващата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: