някой да има наблюдения за врати от тази фирма или производителя?
http://www.carpetmax-bg.com
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
jekasus
- майстор
156 мнения в "Панелката- стая по-стая"
bagera1
- специалист
Привет, и тази неделя поработихме, мислим че свършихме добра работа. Свалихме касата и вратите между хола и трапезарията, направихме преградната стена от към трапезарията, пуснахме кабелите за интернет, кабелна и телефон, сложихме и едно плафонче за четене на книги.
започнахме и конструкцията за тавана в хола
Преградната стена я правихм с ЦД и УД профили, като идеята е да направим две предстенни обшивки, които да свържем една за друга в отвора за вратата. Ще се радвам на някакви препоръки и съвети ако имате!
ето я стената на трапезарията със светещото плафонче

в дясно се вижда едно проблемче, разстоянието от последното ЦД до стената беше 65см и решихме да сложим остатъчни парчета. Все си мисля че ще ми е доста по трудно с шпакловката с тези многобройни фуги но тапетите би трябвало да оправят нещата
- за последното се шегувам разбира се
тук изгледът е от към хола

монтирахме един ЦД профил наравно със стената, по който ще се пусне УД за 3-та ниша по стената. Мисля че между двата профила трябва да се постави някаква лента, за да не лежи метал върху метал-прав ли съм?
Въпросното ЦД ще се захване за това от другата страна посредством гипкартон. След като приключим с нишите на тавана и продълженията им, че започнем и предстенната обшивка и свързването и с тази от другата страна по съшия начин като горния.
тук започнахме нишите, и бързо след това приключихме че имах други ангажименти

опаа, забравих да покажа една глупост с която ще се занимавам през делничните дни когато имам време и сили

И за да не ме питате какво общо има с темата, ще разясня.
16-ка Brock, която ще се прави на помощна маса
за основа на масата разполагам със спирачен диск от BMW 760
крак от колянов вал на VW golf
а за захващане на джантата към вала има главина, спирачен диск и апарат от Honda
като декор на масата имам пепелник с форма на капачка от пистов мотор
бутане на боята със Body 700

ето какво прави препарата

джантата ще е без боя, като крайният резултат трябва да е като на тази на заден план

започнахме и конструкцията за тавана в хола
Преградната стена я правихм с ЦД и УД профили, като идеята е да направим две предстенни обшивки, които да свържем една за друга в отвора за вратата. Ще се радвам на някакви препоръки и съвети ако имате!
ето я стената на трапезарията със светещото плафонче

в дясно се вижда едно проблемче, разстоянието от последното ЦД до стената беше 65см и решихме да сложим остатъчни парчета. Все си мисля че ще ми е доста по трудно с шпакловката с тези многобройни фуги но тапетите би трябвало да оправят нещата

тук изгледът е от към хола

монтирахме един ЦД профил наравно със стената, по който ще се пусне УД за 3-та ниша по стената. Мисля че между двата профила трябва да се постави някаква лента, за да не лежи метал върху метал-прав ли съм?
Въпросното ЦД ще се захване за това от другата страна посредством гипкартон. След като приключим с нишите на тавана и продълженията им, че започнем и предстенната обшивка и свързването и с тази от другата страна по съшия начин като горния.
тук започнахме нишите, и бързо след това приключихме че имах други ангажименти

опаа, забравих да покажа една глупост с която ще се занимавам през делничните дни когато имам време и сили

И за да не ме питате какво общо има с темата, ще разясня.
16-ка Brock, която ще се прави на помощна маса
за основа на масата разполагам със спирачен диск от BMW 760
крак от колянов вал на VW golf
а за захващане на джантата към вала има главина, спирачен диск и апарат от Honda
като декор на масата имам пепелник с форма на капачка от пистов мотор
бутане на боята със Body 700

ето какво прави препарата

джантата ще е без боя, като крайният резултат трябва да е като на тази на заден план

Здравей,
при нас няма врата между хола и трапезарията, и другото което е, че старите собственици са махнали мокрото и са направили голяма кухня, в момента сме на нея.
Направихме спалните - сменихме врати, дограма, гипсокартон на външните стени + вата, в детската има и на тавана.
Ето снимки&
спалня: http://shtereva.snimka.bg/properties/sp ... 2.29520990
детска http://shtereva.snimka.bg/properties/de ... 2.28832668
Коридора е почнат, сложихме окачен таван с луни и сензори.
Кухнята е изкъртена, търсим оферти за шкафовете цената варира от 2100 - 2700, http://shtereva.snimka.bg/architecture/ ... 7.29818162
при нас няма врата между хола и трапезарията, и другото което е, че старите собственици са махнали мокрото и са направили голяма кухня, в момента сме на нея.
Направихме спалните - сменихме врати, дограма, гипсокартон на външните стени + вата, в детската има и на тавана.
Ето снимки&
Кухнята е изкъртена, търсим оферти за шкафовете цената варира от 2100 - 2700, http://shtereva.snimka.bg/architecture/ ... 7.29818162
bagera1
- специалист
Tedi написа:Здравей,супер се получава, това за разширяване на кухнята го мислех но го видях на живо и не ми допадна. Решил съм в тъмната стая да са ми пералнята и сушилнята, а в кухнята да има само печка и хладилник
Ето снимки&
иначе ето още малко снимки от неделя

много пълнеж имаше

ето го и Шварценегер на перфоратора

тук бая са къртили едно време

решетките

тук поставям спънката за изравняване на ЦД профилите

монтираните плафон и ключ

и приключвам с кабелите

Ние също не сме доволни от това, че е приобщено към кухнята, но така ще си остане.
В събота и неделя продължаваме с работата по кухнята.
Ще прекарват тръбата за абсорбатора, че мъжа ми е против да се слага в комина. Всички комини ги запушихме, като купихме апартамента и отиваме миналата година януари, не се вижда от пушек.
Имаме си отдушник за абсорбатора, просто е далеч от мястото на котлоните и ще скрият тръбата с гипсокартон.
В събота и неделя продължаваме с работата по кухнята.
Ще прекарват тръбата за абсорбатора, че мъжа ми е против да се слага в комина. Всички комини ги запушихме, като купихме апартамента и отиваме миналата година януари, не се вижда от пушек.
Имаме си отдушник за абсорбатора, просто е далеч от мястото на котлоните и ще скрият тръбата с гипсокартон.
bagera1
- специалист
svetlifen написа:Тази каса металната между стаята и коридора не е ли нередно да я махате, тази стена не е ли носеща?Не знам дали е носеща, дебела е 14см

тя и новата врата мисля че ще е с метална, ако ли не, май няма да е проблем да направя метална рамка
иначе днес пак поработихме, пуснахме кабели за луничките на нишите и действахме по конструкцията
продължихме с вертикалните профили

тук малко фира, но все пак трябваше и да скъсим

мерихме и с водната нивелация

начертахме нивото на нишите

монтирахме УД и ЦД

редим окачвачите

и един временен помощник

стана като стълбичка

ето и как дюбелирахме, може да е излишно но така мисля че е по-добре

бележим къде са кабелите

и затворихме

ключа за нишите и потенциометъра за голямата ще са на до вертикалните ниши

продължаваме с нишите

минути за любов и кафе

и първата ниша е готова

и това е за тази седмица
bagera1
- специалист
борете се до край
и да не забравиш снимки на крайният продукт
купих лунички за нишите
по 4 за дългите ниши и 2 за голямата на стената или общо 14
остава въпросът- 12 или 220 волта?
при положение че ще се дели светенето на дългите ниши на 2, като тези от голямата на стената ще са отделно
а иначе днес поработихме малко
довършихме нишите на тавана

ето ги и по цялата дължина

започнахме и преградната стена

тук вторият ЦД профил от дясно на ляво е за вертикалата на голямата ниша
а третият е за другата вертикала

поставихме две УД между втори и трети цд и се оформи нишата

третото ЦД съвпадна с това от другата страна и ги свързахме с парче гипскартон, който ни даде дълбочина на нишата и служи за заздравяване на стената
за второто пуснахме едно допълнително ЦД като го завинтихме от другата стая за картона и след това продължихме като при третото

също така, сложихме УД за монтиране на задния край и за хоризонталния картон на нишата, като между долните УД сложихме ЦД профил за подсилване на дъното
дано сте разбрали че го нямам снимано

ето и поглед от терасата- не е за гледане но да покажа

за другата седмица трябва да вземем дограмата
спрях се на 70мм ПВЦ ТРОКАЛ
24мм двоен стъклопакет Бяло4/аргон/високоенергийно4
и може би ще монтираме

и да не забравиш снимки на крайният продукт
купих лунички за нишите
по 4 за дългите ниши и 2 за голямата на стената или общо 14
остава въпросът- 12 или 220 волта?
при положение че ще се дели светенето на дългите ниши на 2, като тези от голямата на стената ще са отделно
а иначе днес поработихме малко
довършихме нишите на тавана

ето ги и по цялата дължина

започнахме и преградната стена

тук вторият ЦД профил от дясно на ляво е за вертикалата на голямата ниша
а третият е за другата вертикала

поставихме две УД между втори и трети цд и се оформи нишата

третото ЦД съвпадна с това от другата страна и ги свързахме с парче гипскартон, който ни даде дълбочина на нишата и служи за заздравяване на стената
за второто пуснахме едно допълнително ЦД като го завинтихме от другата стая за картона и след това продължихме като при третото

също така, сложихме УД за монтиране на задния край и за хоризонталния картон на нишата, като между долните УД сложихме ЦД профил за подсилване на дъното
дано сте разбрали че го нямам снимано

ето и поглед от терасата- не е за гледане но да покажа

за другата седмица трябва да вземем дограмата
спрях се на 70мм ПВЦ ТРОКАЛ
24мм двоен стъклопакет Бяло4/аргон/високоенергийно4
и може би ще монтираме
Тема "Панелката- стая по-стая" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература