Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
:? Нямам си идея. Не съм толкова на ти с земеделието и все гледам да питам някого дето по-разбира. До 23-ти за твоя район го дават все положителни. След 24-то обаче не е така. Е малко по-топло отколкото при мен - с около 2 градуса.
Прикачен файл:
meteo.jpg
Прикачен файл:
meteo1.jpg
То дотогава доста дръвчета ще цъфнат и при мен. Отиде това лято без плодове.
:partyman:
kabel96 - специалист
Така ги спасих миналата година.Електронен термометър хидрофорна помпа и тн.
Изображение Изображение Изображение
Смятам че е ясно от снимките ако има нещо питай.
Krass - майстор
Това обледяване спасява ли цвета?
hidrazin - майстор
Колегата изби рибата. =D> Не знам дали ги спасява ама е готино като идея и визия.
Крас, ами то се получава нещо като банка за сперма - шоково замразяване и оцеляват. :prayer:
:partyman:
kabel96 - специалист
Тези снимки са от миналата година.Имам и от предните години и са още по фрапиращи.Първия път като го направих ставам към 9 сутринта излизам на двора и кайсията я няма само лед.Викам си край до тука беше.Към 11 леда опада и пчелите долетяват и всичко си продължава нормално.Другата кайсия се оказа извън обхвата на разпръсквача и не роди нито една а тая беше отрупана с плод.От тогава разбрах че леда не пречи.Последната снимка е на круша пас красан на 2 години.Единствения цвят който виждате в леда даде круша 600 грама.Има малко доработка на системата тая година и да видим.По хубаво да не се налага де.
puutarha - помощник
iivanov написа:
Колеги,гледам десетдневката в събота и неделя ще падат температурите.Как ще ги вардим овошките?
Задължително ги варосай. Варосва се цялото стъбло от горе до долу. Това е дейност, която бабите правят уж срещу разни гадинки и мравки, но истината е, че варосването се прави точно заради късните пролетни слани. Когато намажеш кората на овошката с вар тя става бяла. Белият цвят отразява слънчевите лъчи и така кората на дървото не се затопля достатъчно, за да тръгнат соковете нагоре към цветните пъпки. По този начин забавяш цъфтежа и спасяваш реколтата :)
ivanovbg - майстор
kabel96 написа:
Така ги спасих миналата година.Електронен термометър хидрофорна помпа и тн.
Изображение Изображение Изображение
Смятам че е ясно от снимките ако има нещо питай.
Колега, при каква температура се включва помпата?
kabel96 - специалист
Чесно не помня но май беше към 1 градус миналата година.Тая пак на толкова ще я настроя но трябваше да добавя и циклично реле ама пусти мързел а и време за поръчка от ибей не остана.Пак ще е без екстри тая година освен ако някой не даде назаем някое.
ivanovbg - майстор
kabel96 написа:
Чесно не помня но май беше към 1 градус миналата година.Тая пак на толкова ще я настроя но трябваше да добавя и циклично реле ама пусти мързел а и време за поръчка от ибей не остана.Пак ще е без екстри тая година освен ако някой не даде назаем някое.
Нещо не схващам - за какво е това циклично реле? Да пуска и спира помпата ли? На какъв интервал? Ако обясниш по подробно може да измисля някоя готова крайна схема. Да прави цикли под определена температура.
kabel96 - специалист
Да трябва помпата примерно да работи 2 мин. и 10 да почива и няма да се получи чак такова обледеняване.Схеми имам 100 а и части за тях ама време нямам в момента ейго де е четвъртък сутрин.

Тема "слани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: